Tegnap ebédre, a gombhoz találtam ki a kabátot.
Készítettem lágy kecskesajtot hozzá szerettem volna valami megfelelő tésztát.
Megnéztem a "kamrám kínálatát" nem találtam hozzávalót.
Úgy döntöttem készítek.
Megnéztem a "kamrám kínálatát" nem találtam hozzávalót.
Úgy döntöttem készítek.
Spenóttal "színezett" pappardelle
friss fokhagymás zsályás kecskesajt mártásban
Hozzávalók
Tészta
400 g durum simaliszt
70 g spenótpüré
2 ek olívaolaj
40 g (+) annyi víz, hogy közepesen kemény selymes tésztát kapjunk
Mártás
50 g vaj
70 g krémes kecskasajt
7 levél friss zsálya
1 friss fokhagyma ( még kicsi de a miénk )
2 gerezd régi fokhagyma
tengerisó
frissen őrölt bors
Fogtam két marék spenótot, beledobtam egy serpenyőbe és fedő alatt szárazon 3 perc alatt megfonnyasztottam. Adtam hozzá egy kicsi vizet és botmixerrel pürésítettem.
Összesen 70 g használtam fel belőle.
A durumliszt közepébe mélyedés készítettem a kezemmel, beleöntöttem a langyos pürét,
a 2 ek olajat és a vizet. Összeállítottam a tésztát, addig gyurmáztam, amíg selymes,
könnyen dolgozható tésztám lett, se nem lágy, se nem kemény.
Fóliába csomagoltam és 2 óra pihenőt kapott.
a 2 ek olajat és a vizet. Összeállítottam a tésztát, addig gyurmáztam, amíg selymes,
könnyen dolgozható tésztám lett, se nem lágy, se nem kemény.
Fóliába csomagoltam és 2 óra pihenőt kapott.
Ezt követően géppel kinyújtottam és az itt leírtak szerint hosszú csíkokat szabdaltam belőle,
csak most 1 cm széleseket.
csak most 1 cm széleseket.
Vizet forraltam és elkészítettem a mártást, ami addig tartott, amíg a sajt összeolvadt a vajjal (3 perc).
A fűszereket vékonyra szeleteltem/aprítottam, a vajat a serpenyőbe raktam, alá kapcsoltam a tüzet. Beleraktam a friss fűszereket és a kecskesajtot.
Hagytam, hogy összeolvadjanak.
A fűszereket vékonyra szeleteltem/aprítottam, a vajat a serpenyőbe raktam, alá kapcsoltam a tüzet. Beleraktam a friss fűszereket és a kecskesajtot.
Hagytam, hogy összeolvadjanak.
A tésztát megfőztem. (A friss tészta sokkal gyorsabban fő ne főzzük túl.)
Átraktam a mártásba és tálaltam.
( Ha nem akarunk friss tésztát készíteni, azért még az élményről nem kell lemondani,
hisz nagyon jó minőségű tésztákat lehet kapni. Kecskesajtból lágy fajtát javaslok. )
Átraktam a mártásba és tálaltam.
( Ha nem akarunk friss tésztát készíteni, azért még az élményről nem kell lemondani,
hisz nagyon jó minőségű tésztákat lehet kapni. Kecskesajtból lágy fajtát javaslok. )
Néhány pitypang virágszirommal díszítettem.
Nagyon klassz recept!
VálaszTörlésKöszönöm.
TörlésEzt a spenótos tésztát én is ki kell próbáljam, nagyon jónak tűnik. Meg egy menüvel több a lányom étlapján:)
VálaszTörlésJó hír!
Törlés(sóhaj)Mostanában egy jó ideig nem lesz időm ilyesmire, de az üde étel-ötletedet mentem, később megvalósítom! :)
VálaszTörlésA tészta kicsit több idő, de a mártás pikk-pakk megvan. Nem házi tésztával?
TörlésDrágám, házival szeretném!, legalább hasonlóval, mint a Tied:) és pont ilyen üde-zölddel, spenótosan!
VálaszTörlésMegértelek!
Törlés