Egyből kettőt, vagyis főztem 1,70 kg kiflikrumplit és kétféle salátát készítettem belőle.
Hozzávalók
85 dkg héjában főtt kiflikrumpli
1,5 dl tejszín
1,5 ek csípős reszelt torma ( amit előtte készítettem, tehát ecetes )
tengerisó
frissen őrölt bors
néhány szál friss petrezselyem
0,5-1 dl közti olívaolaj
Egy tálkában elkevertem a tejszínt az olívaolajjal és a tormával.
A krumplira öntöttem, sóztam, borsoztam,
megszórtam az apróra vágott petrezselyemmel és összekevertem.
A krumplira öntöttem, sóztam, borsoztam,
megszórtam az apróra vágott petrezselyemmel és összekevertem.
Újhagymás joghurtos krumplisaláta
85 dkg héjában főtt kiflikrumpli
1 nagy doboz ( 450 g ) görögjoghurt
1 dl olívaolaj
tengerisó
frissen őrölt bors
2 szál újhagyma
1 mk csípős mustár
A krumplit megtisztítottam és vékony karikára metéltem.
Egy tálkában elkevertem a joghurtot a mustárral, az olajjal,
sóztam, borsoztam és belekevertem az apróra vágott újhagymát.
A krumplira öntöttem és az egészet óvatosan összekevertem.
A krumplit megtisztítottam és vékony karikára metéltem.
Egy tálkában elkevertem a joghurtot a mustárral, az olajjal,
sóztam, borsoztam és belekevertem az apróra vágott újhagymát.
A krumplira öntöttem és az egészet óvatosan összekevertem.
Mustárosat (is) szoktam készíteni, de az a tormás odafent izgatja a fantáziámat (és az ízlelőbimbóimat)! :D
VálaszTörlésSültek mellé köretnek is nagyon finom lehet, biztosan megcsinálod!
TörlésBár ízlés dolga, de ha nem könnycsorgató a torma, akkor lehet több kell bele. Én rögtön reszelés után készítettem, úgy ennyi is elég volt.