Említettem, milyen csodálatos sajtokat kaptam. A natúr negyedét és a füstölt nyolcadát olívaolajos pácba raktam, egy hét alatt összeérik a fűszerekkel.
Fűszeres olívaolajban pácolt sajt
Hozzávalók
250 gr sajt ( szerintem jó a gomolya vagy más kézműves sajt )
kb. 2 dl olívaolaj
3-4 babérlevél
10 szem bors
1 tk köménymag
1 mk nagyszemű tengerisó
4 apró chili
5 gerezd fokhagyma
3 ág friss citromos kakukkfű ( más kakukkfű, esetleg szárított )
( rozmaringot, oreganót, stb. )
A sajtot kicsi kockákra daraboltam.
A fűszerekkel egy csatosüvegbe rétegeztem és végül felöntöttem olívaolajjal, hogy ellepje. Hűtőben vár a sorára. Pirítós kenyérrel, na meg friss kenyérrel nagyon finom. ( Renszeresen készítek így vagy hasonló módon sajtokat. Van amikor a sajt is saját készítés. )
Előfordul, hogy a sajt előbb elfogy, mint az olaj. Ebben az esetben ha leszűrjük, újra tehetünk bele sajtot vagy főzésre használhatjuk.
Érdekes, hogy mindig készülök sajtokat fűszeres olajban pácolva "átízesíteni", de mindig elfogy azelőtt, mire belevágnék :D Mindig meglepsz :) magad is készítesz sajtot?!
VálaszTörlésIgen, már van fenn egy krémsajt. Az igazság, hogy a gidás oltót én nem, nem, még ha veszek is olyan sajtot ami azzal készült. Marad a citromos, kefíres, joghurtos kísérleteim. Tudom lehet tejoltógalajjal és a füge tejével is, de még nem próbáltam. Hamarosan fogok készíteni egy kedvenc kecske krémsajtot, amit szintén pácolok.
TörlésA kedvenc kecske krémsajtodra nagyon kíváncsi vagyok!!! Barátnőm készít mindig és kapok kóstolót, de receptet nem ad :D, akkor nem tud meglepni vele!
VálaszTörlésNagyon egyszerű, tudod csak olyanokat tudok:)
Törlés