Úgy tűnik, mintha nem tudnék mást készíteni, mint spenótot.
Ez most igaz is, hisz most van itt az ideje ( bár más is készül).
Friss, zsenge, ropogós spenótlevelek, a tavaszi Napfény simogatásával.
Ki tenne a helyemben mást?
Bár még az is kell hozzá, hogy szeresse, ez nálunk megvan.
Duplán spenótos túrós gnocchi
Hozzávalók
Tészta
Tészta
300 g házitúró ( szárazabb fajta v. ricotta )
3 db kisebb tojás
300 g spenót
30 g vaj
250 g rétesliszt
50 g finomliszt
tengerisó
frissen őrölt bors
Mártás
300 g spenót
70 g vaj
tengerisó
frissen őrölt bors
Tálalás
házisonka ( húsvétról ) átsütve
parmezán sajt
Maldon só
A túrót villával morzsásra törtem.
Hozzáadtam a tojásokat, sót, borsot.
Hozzáadtam a tojásokat, sót, borsot.
A spenótot apróra metéltem, beledobtam egy serpenyőbe rátettem a fedőt,
alágyújtottam és hagytam, hogy 2 perc alatt összeessen.
Ilyenkor még nem ereszt levet, csak "kezelhetővé" válik.
Rádobtam a darabka vajat és átraktam a túrós masszához.
Annyi lisztet adtam hozzá, hogy formázható tésztám legyen, nekem ez 250 g rétes és 50 g finomliszt volt.
Ez soknak tűnhet, de mi így szeretjük. Aki lágyabban, az kevesebbet tegyen hozzá.
alágyújtottam és hagytam, hogy 2 perc alatt összeessen.
Ilyenkor még nem ereszt levet, csak "kezelhetővé" válik.
Rádobtam a darabka vajat és átraktam a túrós masszához.
Annyi lisztet adtam hozzá, hogy formázható tésztám legyen, nekem ez 250 g rétes és 50 g finomliszt volt.
Ez soknak tűnhet, de mi így szeretjük. Aki lágyabban, az kevesebbet tegyen hozzá.
Egy fazékban vizet forraltam, tettem bele sót.
A tésztából az itt leírt módon elkészítettem a gnocchi-kat.
A tésztából az itt leírt módon elkészítettem a gnocchi-kat.
Apró adagokban megfőztem. Egészen pici vajat olvasztottam, arra szedtem át a megfőtt tésztát.
Amikor az összessel készen voltam, elkészítettem a mártást és megsütöttem a sonkát.
A vajat megolvasztottam és ráraktam az apróbb darabokra vágott spenótot.
Hagytam így 1 percig és ráborítottam a még forró gnocchit.
Egy lapáttal óvatosan összeforgattam.
Hagytam így 1 percig és ráborítottam a még forró gnocchit.
Egy lapáttal óvatosan összeforgattam.
Tálaltam. A gnocchira kanalaztam a sült sonkából, megszórtam frissen reszelt parmezánnal,
tekertem rá borsot és némi Maldon sót morzsoltam a tetejére.
tekertem rá borsot és némi Maldon sót morzsoltam a tetejére.
Hát ezt úgy megenném! Ínycsiklandó kis recept! Imádom a gnocchit, a spenótot és a túrót is. Ha kapok spenótot, lehet, hogy nekiállok.
VálaszTörlésRemélem kapsz! Ha lágyabban szereted kevesebb liszttel készítsd, most jutott eszembe rizsliszttel is kifogom próbálni.
TörlésÉn a krumplis-spenótos-parmezános gnocchi változatot szeretem. A tegnapi túrós recepted sikerén felbuzdulva elmentem ezt is :) köszönöm!
VálaszTörlésKöszönöm.
TörlésIsteni lehet, a spenót a kedvencem, bármikor, bárhogyan meg tudnám enni:)El is fogom ezt készíteni a családnak, szerintem ha egykis bacon-nel is megbolondítom, akkor nem lesz egy szavuk sem. A képeid nagyon szuperek most is:)
VálaszTörlésKöszönöm, én is nagyon szeretem, mi is nagyon szeretjük. A bacon-nel nagyon jó ötlet, Ők most csak a tetejére kaptak sonkát, mert még van.
TörlésHa itthon jársz, Budapest környékén kapsz tőlem házitúrót.
Minden földi jó van itthon hozzá, még medvehagymát is párolok bele. Sokkal nagyobb kedvem van a főzőcskézéshez mióta szeretetrehangoltból nyerem az ötleteket. :-)
VálaszTörlésNem tudom ki vagy, de köszönöm, hogy vagy!!!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés