2012. április 12., csütörtök

Spenótos túrós gnocchi



Úgy tűnik, mintha nem tudnék mást készíteni, mint spenótot.
Ez most igaz is, hisz most van itt az ideje ( bár más is készül).
Friss, zsenge, ropogós spenótlevelek, a tavaszi Napfény simogatásával.
Ki tenne a helyemben mást?
 Bár még az is kell hozzá, hogy szeresse, ez nálunk megvan.



Duplán spenótos túrós gnocchi




Hozzávalók

Tészta
300 g házitúró ( szárazabb fajta v. ricotta )
3 db kisebb tojás
300 g spenót
30 g vaj
250 g rétesliszt
50 g finomliszt
tengerisó
frissen őrölt bors

Mártás
300 g spenót
70 g vaj
tengerisó
frissen őrölt bors

Tálalás
házisonka ( húsvétról ) átsütve
parmezán sajt
Maldon só




A túrót villával morzsásra törtem.
Hozzáadtam a tojásokat, sót, borsot.
A spenótot apróra metéltem, beledobtam egy serpenyőbe rátettem a fedőt,
alágyújtottam és hagytam, hogy 2 perc alatt összeessen.
Ilyenkor még nem ereszt levet, csak "kezelhetővé" válik.
Rádobtam a darabka vajat és átraktam a túrós masszához.
Annyi lisztet adtam hozzá, hogy formázható tésztám legyen, nekem ez 250 g rétes és 50 g finomliszt volt.
Ez soknak tűnhet, de mi így szeretjük. Aki lágyabban, az kevesebbet tegyen hozzá.
Egy fazékban vizet forraltam, tettem bele sót.
A tésztából az itt leírt módon elkészítettem a gnocchi-kat.
Apró adagokban megfőztem. Egészen pici vajat olvasztottam, arra szedtem át a megfőtt tésztát.
Amikor az összessel készen voltam, elkészítettem a mártást és megsütöttem a sonkát.
A vajat megolvasztottam és ráraktam az apróbb darabokra vágott spenótot.
 Hagytam így 1 percig és ráborítottam a még forró gnocchit.
Egy lapáttal óvatosan összeforgattam.
Tálaltam. A gnocchira kanalaztam a sült sonkából, megszórtam frissen reszelt parmezánnal,
tekertem rá borsot és némi Maldon sót morzsoltam a tetejére.





9 megjegyzés:

  1. Hát ezt úgy megenném! Ínycsiklandó kis recept! Imádom a gnocchit, a spenótot és a túrót is. Ha kapok spenótot, lehet, hogy nekiállok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem kapsz! Ha lágyabban szereted kevesebb liszttel készítsd, most jutott eszembe rizsliszttel is kifogom próbálni.

      Törlés
  2. Én a krumplis-spenótos-parmezános gnocchi változatot szeretem. A tegnapi túrós recepted sikerén felbuzdulva elmentem ezt is :) köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Isteni lehet, a spenót a kedvencem, bármikor, bárhogyan meg tudnám enni:)El is fogom ezt készíteni a családnak, szerintem ha egykis bacon-nel is megbolondítom, akkor nem lesz egy szavuk sem. A képeid nagyon szuperek most is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is nagyon szeretem, mi is nagyon szeretjük. A bacon-nel nagyon jó ötlet, Ők most csak a tetejére kaptak sonkát, mert még van.
      Ha itthon jársz, Budapest környékén kapsz tőlem házitúrót.

      Törlés
  4. Minden földi jó van itthon hozzá, még medvehagymát is párolok bele. Sokkal nagyobb kedvem van a főzőcskézéshez mióta szeretetrehangoltból nyerem az ötleteket. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom ki vagy, de köszönöm, hogy vagy!!!

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés