2012. május 7., hétfő

Müzli


Nem először készítettem müzlit, de most először olívaolajjal és nem utoljára.
Magdi mielőtt elutazott, itt hagyta ezt a jó kis receptet és én kipróbáltam. Remek íze lett.
Köszönöm Neked.





Kókuszos müzli

Hozzávalók
500 g zabpehely ( apró )
250 g mandulaszelet
100 g kókuszreszelék
50 g kókuszcsipsz
100 ml akácméz
100 ml olívaolaj
------------------
100 g mazsola
100 g aszalt áfonya




A zabpelyhet, mandulaszeletet, kókuszreszeléket és kókuszcsipszet egy sűtöpapírral bélelt tepsire
öntöttem és összekevertem, majd meglocsoltam a mézzel és olívaolajjal.
Az ujjaimmal összedolgoztam, hogy mindenhol érje a szárazanyagokat, a méz és olívaolaj.
A sütőbe raktam, amit bekapcsoltam 160 fokra ( így hasznosítottam a felfűtés alatt is az energiát )
és 20-25 perc alatt "megsütöttem". Többször megkevertem, hogy mindenhol piruljon.
A sütés idő eltérhet, hisz itt a piruláson van a hangsúly, szinte állandó figyelmet igényel.
Még forrón hozzákevertem a aszalványokat, majd hagytam kihűlni.





Érdemes bio, kezeletlen alapanyagokat választani, én is ezt tettem.







4 megjegyzés:

  1. Milyen jól néz ki! Kedvet kaptam hozzá!:)Kókuszcsipszről még nem hallottam, igyekszem beszerezni!
    Nagyon ügyes vagy!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva kókuszcsipszet egyszer az aldiban sikerült vennem, de nincs állandóan. Viszont készítettem igazi gyümölcs kókuszból: feltörte a Fiam és a fehér húsát zöldség tisztítóval vékony szeletekre vágtam, megszárítottam a radiátoron ( most sütőben, 2 cm-re nyitott ajtónál próbálnám ). Pótolhatod több kókuszreszelékkel, vagy mással.
      :)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat rossz gombot nyomtam!
      Azt írtátok, "guszta és egészséges".
      Ha szeretitek a müzlit, megéri dolgozni vele:)

      Törlés