...amely a mesés kelet hangulatát hozza el a desszert idejére.
( Hisz mindig az a kérdés mire lehet azt használni...)
Egy poharas finomságot szerettem volna készíteni.
A kamrában kutakodtam búzadara után, amikor kezembe akadt a rizsliszt.
Régen nem készítettem vele pudingot, így rögtön tudtam ez lesz.
"Rizs"puding orgonazselével
Hozzávalók
1 l tej, házi (helyettesíthetjük gabonatejjel)
80 g barna rizsliszt ( picivel lehet több vagy kevesebb ugye a liszttől függ )
50 g cukor
csipet só
20 g vaj
orgonazselé
vagy más édes finomság: lekvár, zselé, szörp...
A tejet felforraltam, előtte elvettem annyit amennyiben a rizslisztet krémesre kevertem.
( Ha nem orgonazselével ízesítjük akkor nagyon jó beletenni egy kicsi vaníliarudat,
most csak azért nem tettem, hogy az orgonazselé teljes ízében, illatában tudjon érvényesülni.)
A rizslisztel együtt a cukrot is elkevertem a hideg tejben.
( A rizsliszt szemcsés nem fog összecsomósodni, régen rizsliszttel sűrítettem a tejes főzelékeket.)
A forró tejbe öntöttem és állandó kevergetés mellett besűrítettem.
Langyosra hűtöttem, időnként megkeverve és közben elkevertem benne 1 dl orgonazselét.
Poharakba és tálkákba osztottam.
A poharak aljára 3 ek orgonazselét kanalaztam, arra a pudingot.
A tetejére csorgattam egy keveset és kihűtöttem.
Tálaláskor orgonavirág szirmokkal díszítettem.
Könnyű, egészséges, illatos finomság.
Az orgonazselé leírása itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/05/orgonazsele.html
Igazán finoman hangzik és a kép is csodaszép!!!
VálaszTörlésKöszönöm, illatos finomság.
TörlésMegkóstolnám azt az orgonazselét! Gyönyörű képeket készítettél!
VálaszTörlésKöszönöm, szívesen megkínállak:)Még tudsz készíteni, írom is én hogy csináltam.
TörlésNagyon szép,és finom is,orgonazselé,Te pedig zseni vagy! Sokoldalú,szuper!!!!
VálaszTörlésDrága Piroska!
TörlésKöszönöm, hogy VAGY!!!
Ölellek <3