Biztosan egyetértetek velem: bármit főz az ember, az minden alkalommal más.
Először: ha ugyanazokat a hozzávalókat használjuk fel, akkor is más.
Másodszor: ha arra gondolok, hogy mi magunk is mások vagyunk ma, mint tegnap
(mindig belefőzzük az ételbe saját magunkat, a gondolatainkat, érzéseinket).
(mindig belefőzzük az ételbe saját magunkat, a gondolatainkat, érzéseinket).
Harmadszor: más hozzávalók állnak rendelkezésünkre
télen, tavasszal, nyáron, ősszel.
Nálunk a paradicsomleves télen égetően csípős, forró és házi csiga tésztát vagy
tarhonyát teszek bele, de biztosan chilis és forró.
Nyáron bazsalikomos, mozzarellás és hideg, esetleg langyos. Amikor már van saját paradicsom, akkor nyersen, főzés nélkül készítem, általában hideg és nyers.
Most, tegnap, pedig citromfűvel és bodzavirággal készítettem és durumlisztből készült pici virág alakú tésztát főztem bele.
Tavaszi paradicsomleves
télen, tavasszal, nyáron, ősszel.
Nálunk a paradicsomleves télen égetően csípős, forró és házi csiga tésztát vagy
tarhonyát teszek bele, de biztosan chilis és forró.
Nyáron bazsalikomos, mozzarellás és hideg, esetleg langyos. Amikor már van saját paradicsom, akkor nyersen, főzés nélkül készítem, általában hideg és nyers.
Most, tegnap, pedig citromfűvel és bodzavirággal készítettem és durumlisztből készült pici virág alakú tésztát főztem bele.
Tavaszi paradicsomleves
Hozzávalók
200 g durumtészta, most apró virág formájú
3 ek olaj
tengerisó
pici fűszerpaprika
bio szárított fűszerkeverék
2 ek sűrű paradicsomkrém
0,5 l házi paradicsomlé
víz
1 csokor friss citromfű
friss bodzavirág
1 ek méz
Az olajon megpirítottam a tésztát majd sóztam, rászórtam a fűszerkeveréket és fűszerpaprikát, hozzákevertem a paradicsomkrémet és ráöntöttem 1 liter vizet.
Még főtt a tészta, szedtem citromfüvet, megmostam és ollóval összeaprítottam.
A tészta, közben magába szívta a víz nagy részét, ráöntöttem a paradicsomlét és még szükség szerint vizet. Felforraltam. Amikor a tészta már megfőtt, elzártam a tüzet és beleszórtam a citromfüvet. Leborítottam és hagytam összeérni, míg megterítettem.
A tálalás előtt belekevertem a mézet és gazdagon megszórtuk lecsipegetett bodzavirággal.
Mar van bodza? Nagyon jok a kepek !
VálaszTörlésIgen-igen, a nagy melegben elkezdett nyílni, most hideg van.
TörlésKöszönöm:)
Úgy írsz a paradicsomlevesről, hogy kedvem lenne belekóstolni
VálaszTörlés(pedig egyetlen étel, amit ki nem állhatok)
és olyan csodálatosak a fotóid
szeretek itt nálad nézelődni, tűnődözni
Drága Katalin, lehet hogy ez ízlene:)
TörlésKöszönöm, én is szeretek Nálad!
Érdekes lehet bodzával a paradicsomleves, mindenképp megkóstolnám! Olyan guszta ott a virágok között! A kisfiam csak tejes eresztékkel és rizzsel hajlandó megenni, mert az oviban a szakács néni így főzi:) Én tejjel sohasem készítettem, de miután megtudakoltam az óvodai leves titkát, azóta Érte úgy főzöm.
VálaszTörlésHűha, ez a variáció eszembe nem jutott volna.
TörlésA paradicsommal harmonizáló fűszer mehet a levesbe is.
Gyönyörű a sajtod!