Amikor ezt készítettem fújt a szél, hűvös volt,
a forró csípős leves átmelegített Mindannyiunkat.
a forró csípős leves átmelegített Mindannyiunkat.
A hús és szalonna kedvelők bizonyára azt gondolják, a lebbencsleves nem is lebbencsleves,
ha nem pirult alatta jóféle szalonna.
Nem vonom kétségbe, hogy a sült szalonna jó dolog, de én nélküle készítem.
Így is finom:)
ha nem pirult alatta jóféle szalonna.
Nem vonom kétségbe, hogy a sült szalonna jó dolog, de én nélküle készítem.
Így is finom:)
Lebbencsleves
Hozzávalók
500 g krumpli
250 g házi lebbencstészta
2 db kisebb vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
5 szál zellerzöld
tengerisó
fűszerpaprika
csípős fűszerpaprika
frissen őrölt bors
házi szárított fűszerkeverék
2 ek paradicsomkrém (ha lesz, akkor friss paradicsom)
1 db friss paprika ( az erős, zöldszínű ) most néhány karika
víz
Az olajon megpirítottam a tésztát - ha magam készítette tésztát teszek bele,
mint most is, sokkal vastagabbra készítem, mint a bolti változatok - ,
a kockára vágott krumplit és a négybe vágott vöröshagymát.
mint most is, sokkal vastagabbra készítem, mint a bolti változatok - ,
a kockára vágott krumplit és a négybe vágott vöröshagymát.
Fűszereztem, rászórtam az összevágott friss fűszernövényeket,
felöntöttem vízzel és megfőztem.
felöntöttem vízzel és megfőztem.
Én is szoktam így is, úgy is, mindenhogyan jó, az egyik kedvenc levesem, még hidegen is megeszem, ha úgy adódik:-))))
VálaszTörlés