Follow by Email

2012. május 12., szombat

Kétfűszeres cukkini





Citromfű és menta, nagyon jól harmonizálnak egymással és a cukkinivel.






Citromfüves mentás cukkini kuszkusszal







Hozzávalók
2 közepes cukkini ( 20-25 cm )
1 csokor friss menta
1 csokor friss citromfű
0,5 dl olívaolaj
20 g vaj
tengerisó
frissen őrölt bors

+

500 g kuszkusz
20 g vaj

+

Op.
paradicsomszósz
vagy sűrű joghurt






A cukkinit megtisztítottam és 4-5 mm-es karikákra vágtam.
A zöldfűszereket ollóval kisebb szeletekre aprítottam
(Van ennek szép "külföldi"neve, ha valaki tudja ossza meg velem, köszönöm :)
Egy nagy serpenyőben forrósítottam az olajat, beleolvasztottam a vajat,
a cukkinit megsütöttem benne 3 adagban.
Legvégül rászórtam a fűszernövényeket - ekkor már kikapcsoltam a hőt -
a forró, sült cukkini tetején éppen "összeestek" de nem károsodtak.
Isteni illat kúszott elő a serpenyőből :)
A cukkinit sütés előtt nem szoktam megsózni,
mert akkor levet ereszt, vagyis könnyebben ereszt.





A kuszkuszt a cukkini előtt elkészítettem, így volt ideje magába szívni a folyadékot.
A kuszkuszt tálba öntöttem, fűszereztem, rádobtam a vajat,
külön forraltam 2x-es mennyiségű vizet, nagyon forrón ráöntöttem,
megkavartam és jól záródó fedővel lefedtem.
A paradicsomszósz egy házi darabos tavaly eltett paradicsomból állt,
amelyt összedaraboltam és ízlés szerint fűszereztünk.







4 megjegyzés:

  1. Mindhárom elem nő a kertben kipróbálom.
    Számomra új ízhatás lesz.

    Köszi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizakodom, hogy ízleni fog :) meglepő mi mindennel harmonizál a menta :)
      Kíváncsi vagyok....

      Törlés