2012. május 5., szombat

Uborka/szárzeller saláta mentával és rebarbaravirággal



A leveshez nem használtam el az összes szárzellert, a közepét félre tettem. Találtam hozzá egy hosszú uborkát. A kertben szedtem mentát és közben megláttam a rebarbara virágját ( no nem mintha előbb nem tudtam volna, hogy ott van, csak nem gondoltam, hogy ebbe a salátába teszem ) gondoltam kipróbálom.
Savanykás íze harmonikusan egészítette ki a vajas alapot.



Uborka szárzeller saláta, mentával és rebarbara virággal

Hozzávalók
5 kisebb szálhalványított zeller
1 db nagy kígyóuborka
6-7 szál 10 cm-es menta
1 kicsi ág rebarbaravirág ( akinek nem nő a kertjében, kihagyható )
30 gr vaj
tengerisó
frissen őrölt bors




Az uborkát kivételesen meghámoztam, majd a szárzellerrel együtt feldaraboltam.
A vajat megforrósítottam és a uborkát, szárzellert rádobtam, kevergetve pirítottam-pároltam néhány percig, 3 - 4 perc. ( Nem kell, hogy megpuhuljon, csupán a vajban fürdőzik és felmelegszik. ) Elzártam a tüzet. Megsóztam.
A mentát apróra vágtam, a rebarbaravirágot leszemezten. A mentát belekevretem a virágot a tetejére szórtam. Végül némi borsot kapott még.



Rebarbaravirág hiányában bordzavirágot szórnék rá, szárzeller hiányában, önmagában az uborka is kíváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése