Nem először készítettem müzlit, de most először olívaolajjal és nem utoljára.
Magdi mielőtt elutazott, itt hagyta ezt a jó kis receptet és én kipróbáltam. Remek íze lett.
Köszönöm Neked.
Kókuszos müzli
Hozzávalók
500 g zabpehely ( apró )
250 g mandulaszelet
100 g kókuszreszelék
50 g kókuszcsipsz
100 ml akácméz
100 ml olívaolaj
------------------
100 g mazsola
100 g aszalt áfonya
A zabpelyhet, mandulaszeletet, kókuszreszeléket és kókuszcsipszet egy sűtöpapírral bélelt tepsire
öntöttem és összekevertem, majd meglocsoltam a mézzel és olívaolajjal.
Az ujjaimmal összedolgoztam, hogy mindenhol érje a szárazanyagokat, a méz és olívaolaj.
öntöttem és összekevertem, majd meglocsoltam a mézzel és olívaolajjal.
Az ujjaimmal összedolgoztam, hogy mindenhol érje a szárazanyagokat, a méz és olívaolaj.
A sütőbe raktam, amit bekapcsoltam 160 fokra ( így hasznosítottam a felfűtés alatt is az energiát )
és 20-25 perc alatt "megsütöttem". Többször megkevertem, hogy mindenhol piruljon.
A sütés idő eltérhet, hisz itt a piruláson van a hangsúly, szinte állandó figyelmet igényel.
és 20-25 perc alatt "megsütöttem". Többször megkevertem, hogy mindenhol piruljon.
A sütés idő eltérhet, hisz itt a piruláson van a hangsúly, szinte állandó figyelmet igényel.
Még forrón hozzákevertem a aszalványokat, majd hagytam kihűlni.
Érdemes bio, kezeletlen alapanyagokat választani, én is ezt tettem.
Milyen jól néz ki! Kedvet kaptam hozzá!:)Kókuszcsipszről még nem hallottam, igyekszem beszerezni!
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy!:)
Éva kókuszcsipszet egyszer az aldiban sikerült vennem, de nincs állandóan. Viszont készítettem igazi gyümölcs kókuszból: feltörte a Fiam és a fehér húsát zöldség tisztítóval vékony szeletekre vágtam, megszárítottam a radiátoron ( most sütőben, 2 cm-re nyitott ajtónál próbálnám ). Pótolhatod több kókuszreszelékkel, vagy mással.
Törlés:)
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésBocsánat rossz gombot nyomtam!
TörlésAzt írtátok, "guszta és egészséges".
Ha szeretitek a müzlit, megéri dolgozni vele:)