2012. május 24., csütörtök

Kecske ricottás kelkáposztás pite


Úgy kezdődött, hogy kecsketejből, krémsajtot szerettem volna készíteni. Már megaludt a joghurttal oltott tej és szerettem volna picit felmelgíteni, hogy teljesen elváljon a savótól. Kissé túl sikerült hevítenem:) így lett belőle ricotta jellegű "túró". 45 dkg. Ehhez találtam ki ezt a egybesültet. 
Vajon párolt fokhagymás spenóttal, kiváló ebéd kerekedett belőle.
Igaz egy picit magasabbra gondoltam, de finomnak így is nagyon finom volt.




Kelkáposztás ricottás pite tészta nélkül




Hozzávalók
250 gr kelkáposzta
450 gr ricotta
3 db tojás
1 tk köménymag
1/2 tk frissen őrölt bors
tengerisó
1/2 kápia paprika
2 ek kukoricakeményítő
3 ek zabpehely
1 kisebb fej fokhagyma (még sosem sikerült nagyfejű fokhagymát nevelnem)
1 dl tejszín
3 ek olívaolaj
----------------------
Tetejére 20 gr szeletelt mandula

A kelkáposztát vékony csíkokra vágtam.
Összekevertem a ricottával, a tojásokkal, a fűszerekkel, a keményítővel és zabpehellyel. Hozzáadtam a vékonyra szeletelt paprikát és beleöntöttem a tejszínt, olívaolajat.




Összekevertem az egészet és egy vajjal kikent pite formába rakta, és 200 fokon 30 perc alatt megsütöttem.
Tortaszelet szerűen szeleteltem.

A spenótot fokhagymás vajra dobtam és hagytam, hogy 3 perc alatt a leborított fazékba összeessen.


5 megjegyzés:

  1. Én most vacsoráztam, de ebbe beleharapnék:)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon ötletes kavartyú, szerintem jól is néz ki, biztos finom is lett, guszta:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Férjem oda van a "rakott" vagy legalább is az "egybensült" dolgokért, így hát gyakran készítek ilyesmit.
      :))

      Törlés
  3. Jól összehoztad, én is kedvelem az "egybensülteket" :)

    VálaszTörlés