A balzsamecet vaníliás, fahéjas, szegfűszeges ízesítésű.
Vajas újkrumplival tálaltam.
Volt még hozzá újhagymás pulykasonka (ez a képen nem szerepel).
Párolt spárga, vajas újkrumplival
Hozzávalók
500 g zöld spárga
500 g újkrumpli
100 g vaj
tengerisó
víz
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl fűszeres balzsamecet
A spárgát megmostam, átnéztem, próbáltam letörni a végét de annyira friss volt és jó minőség,
hogy alig volt közte aminek le kellett:)
Az újkrumpli héját megdörzsöltem ( zöldségmosó szivaccsal ) és karikára daraboltam.
A kuktába raktam a krumplit, megsóztam és 6 dl vízzel nyakon öntöttem, rádobtam még 20 g vajat.
A spárgát a kukta párolókosarába raktam és mindenestől a bekészített krumpli tetejére.
Tűzre tettem, 10 perc alatt megfőtt/párolódott.
Közben az olajból és ecetből, a kávéhabosító segítségével krémes egyveleget csináltam.
Kétféleképpen tálaltam, hisz egy adagot pürésítettem.
A krumplit levével együtt pürésítettem és beleolvasztottam a maradék vajat.
Tálalásnál a pürére rendeztem a spárgát és meglocsoltam a balzsamos olajjal.
A spárgát megmostam, átnéztem, próbáltam letörni a végét de annyira friss volt és jó minőség,
hogy alig volt közte aminek le kellett:)
Az újkrumpli héját megdörzsöltem ( zöldségmosó szivaccsal ) és karikára daraboltam.
A kuktába raktam a krumplit, megsóztam és 6 dl vízzel nyakon öntöttem, rádobtam még 20 g vajat.
A spárgát a kukta párolókosarába raktam és mindenestől a bekészített krumpli tetejére.
Tűzre tettem, 10 perc alatt megfőtt/párolódott.
Közben az olajból és ecetből, a kávéhabosító segítségével krémes egyveleget csináltam.
Kétféleképpen tálaltam, hisz egy adagot pürésítettem.
A krumplit levével együtt pürésítettem és beleolvasztottam a maradék vajat.
Tálalásnál a pürére rendeztem a spárgát és meglocsoltam a balzsamos olajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése