2012. május 21., hétfő

Spárgaleves marinált paprikával



Teli a piac spárgával, újkrumplival és szerencsére, már mindkettő a megfizethető kategóriában.

A marinált paprika még az ősszel eltett, olívaolajos-balzsamecetes.





Spárgaleves

Hozzávalók
500 g zöld spárga
300 g újkrumpli
3 ek olivaolaj
20 g hideg vaj
tengerisó
frissen őrölt bors
szerecsendió
házi szárított fűszerkeverék
petrezselyem
víz
(opcionális: tejszín)

tálaláshoz
marinált paprika
 vagy tetszés szerint sajt, kiflikocka, pirított sonka stb.


A spárga végeit letörtem, a krumpli héját lehúztam.
Az olajon  picit odapirítottam a krumplit, majd fűszereztem, ráöntöttem 1 l vizet és félig megpároltam.
Akkor rádobtam a spárgát és készre főztem
( a végeit nem tettem bele, mert nem akartam, hogy szálkás legyen és  passzírozni sem akartam ).




A botmixerrel rusztikusra törtem.

Tálalásnál, a marinált paprika csíkokkal díszítettem és
a balzsamecetes-paprika olajból csöpögtettem a tetejére.






7 megjegyzés: