Teli a piac spárgával, újkrumplival és szerencsére, már mindkettő a megfizethető kategóriában.
A marinált paprika még az ősszel eltett, olívaolajos-balzsamecetes.
Hozzávalók
500 g zöld spárga
300 g újkrumpli
3 ek olivaolaj
20 g hideg vaj
tengerisó
frissen őrölt bors
szerecsendió
házi szárított fűszerkeverék
petrezselyem
víz
(opcionális: tejszín)
tálaláshoz
marinált paprika
vagy tetszés szerint sajt, kiflikocka, pirított sonka stb.
A spárga végeit letörtem, a krumpli héját lehúztam.
Az olajon picit odapirítottam a krumplit, majd fűszereztem, ráöntöttem 1 l vizet és félig megpároltam.
Akkor rádobtam a spárgát és készre főztem
( a végeit nem tettem bele, mert nem akartam, hogy szálkás legyen és passzírozni sem akartam ).
A botmixerrel rusztikusra törtem.
Tálalásnál, a marinált paprika csíkokkal díszítettem és
a balzsamecetes-paprika olajból csöpögtettem a tetejére.
Nagyon szépek a képek!!! Nagyon jó lehetett!
VálaszTörlésFinom.
Törlés:)
Nagyon szeretem a spárga ízét, különleges, tavaszias ez a leves!!!!
VálaszTörlésDe jó, hogy itt vagy:)
TörlésHiányoztál.
Te is hiányoztál :)
VálaszTörlésÓÓ, ez fincsi lehet! :)
VálaszTörlés:)
Törlés