Készítettem egy omlós tésztát amit vakon megsütöttem a piteformában.
Egy picurka baleset ( ami vele esett, nem velem ) következményeként az egészből morzsát csináltam.
Tehát az omlóstészta - igaz leírom - kihagyható, e lépés helyett készíthetjük az alapot kekszmorzsával,
vagy számunkra kedves alaptésztával, úgy is a krémen van a hangsúly.
Egy picurka baleset ( ami vele esett, nem velem ) következményeként az egészből morzsát csináltam.
Tehát az omlóstészta - igaz leírom - kihagyható, e lépés helyett készíthetjük az alapot kekszmorzsával,
vagy számunkra kedves alaptésztával, úgy is a krémen van a hangsúly.
Hozzávalók
tészta
220 g liszt
150 g vaj
1 db tojás
50 g cukor
csipet tengerisó
2 ek jeges víz
az eperkrém 3/4 része
250 ml tejszín 30%-os
1 ek agar-agar vagy zseléfix
A lisztet a hideg vajjal összemorzsoltam, éppen csak:
az aprítógépbe tettem mindkettőt, sőt még a sót, cukrot is és pár pillanat alatt morzsásra daráltam.
Nem kell teljesen összemorzsolni, az még jobb ha az apró vaj darabok látszanak.
az aprítógépbe tettem mindkettőt, sőt még a sót, cukrot is és pár pillanat alatt morzsásra daráltam.
Nem kell teljesen összemorzsolni, az még jobb ha az apró vaj darabok látszanak.
Egy kifeszített fóliára öntöttem, ráöntöttem az egy tojást és összesen 2 ek jeges vizet,
az ujjaimmal gyors mozdulatokkal összeállítottam a tésztát és a fagyasztóba tettem 15 percre.
az ujjaimmal gyors mozdulatokkal összeállítottam a tésztát és a fagyasztóba tettem 15 percre.
Kinyújtottam és a pite formát kibéleltem vele. Rásimítottam egy méretre szabott sütőpapírt,
a papírra babot öntöttem, majd megsütöttem.
a papírra babot öntöttem, majd megsütöttem.
Mikorra kihűlt megtörtént a baleset, ezért az egészből morzsát csináltam,
majd most már a morzsát a tisztára mosott piteformába visszasimítottam,
alaposan ledöngöltem és épphogy megspricceltem, egy evőkanálnyi vízzel.
majd most már a morzsát a tisztára mosott piteformába visszasimítottam,
alaposan ledöngöltem és épphogy megspricceltem, egy evőkanálnyi vízzel.
A krémhez a hideg tejszínt habbá vertem, hozzákevertem a zselésítőt és
alacsonyabb fokozaton belekevertem az eperkrémet.
alacsonyabb fokozaton belekevertem az eperkrémet.
A morzsára simítottam és beraktam másnapig a hűtőbe.
Tálalás előtt egy marék szamócát hintettem a tetejére.
A szamócára tavaly leltem egy gyógynövényesnél.
Egyetlen picike szál volt egy 3 centiméter átmérőjű dobozban.
Ma már több bokorral vagyok gazdagabb.
Ez a szamóca 0,5-1 cm átmérőjű és májustól fagyokig ontja a termését,
bár érthetően nem kilószámra terem.
Egyetlen picike szál volt egy 3 centiméter átmérőjű dobozban.
Ma már több bokorral vagyok gazdagabb.
Ez a szamóca 0,5-1 cm átmérőjű és májustól fagyokig ontja a termését,
bár érthetően nem kilószámra terem.
Gyönyörűűű!! :-) Nyitom az ablakot, küldenél egy szelettel?
VálaszTörlésElküldtem:)))
TörlésÉn érzem, sajnálom hogy nekem nincs ilyen szamóca bokrom, szívesen ültetnék, szerinted hol keressek, majd utána nézek a neten, a sütid istenien néz ki:-))))
VálaszTörlésNálam. Nálam keress:)
TörlésEzt a bokor dolgot komolyan mondod??? Tudnál adni egy bokorkát???
TörlésIgen, igen, van számodra egy, még nem bokor...
TörlésEmail?
Nagyon szépséges:) Ennél jobb helyen nem is végezhette volna az epercurd:) Imádom ezt a fáradt rózsaszín színt:)Bevált meked az agar-agar, mert én most vettem, de még sosem használtam előtte sütikhez?
VálaszTörlés:)
TörlésHát az a tapasztalatom, hogy nem egyforma, ahány gyártó annyi féle. Vettem már "ömlesztve", és hyper-szuper minőségi tasakost is. Igazából magam miatt kísérletezgetek, mert a Férfiakat egyáltalán nem zavarja a zselatin...
Még a nyílgyökért keresem, azzal akarom kipróbálni.
Nagyon jól néz ki! Azt hiszed én nem kóstolgatnám? :)Ott van nekem is a lemon curd-om, várja mit sütök ki belőle:)
VálaszTörlésÉn is várom:)
VálaszTörlésIde érzem a szamóca átható illatát! :)
VálaszTörlésNa, ugye mondtam:)
TörlésNagyon gusztusos és szép sütit készítettél az eper krémmel! Gratulálok! :)
VálaszTörlésÉvi, köszönöm. Várom a Te remek alkotásod!
Törlés:)