... vagyis, ha a rózsaszirom és az eper találkozik a nyírfacukorral, ez lesz belőle.
Többek kérésére készítettem Xukorral és a magam örömére rózsaszirommal.
Egészen pici adag.
Rózsaszirmos eperlekvár
Hozzávalók
600 g eper
200 g Xukor
100 g rózsaszirom
Az epret tisztítás után, megszórtam a Xukorral és hozzáadtam a rózsaszirmot.
Néhányszor belenyomtam a kanalat, hogy picit összetörjem az epret.
Megkevertem és úgy hagytam reggelig.
Elkészítettem az üvegeket és felforraltam a xukros gyümölcsöt.
Üvegbe mertem a forró levet ( 2 dl szörp lett ), amit fejtetőre állítva, azonnal a száraz dunsztba tettem.
A többit addig főztem, míg kellően besűrűsödött ( kb. 1/2 óra ).
Üvegekbe mertem a forró lekvárt is ( 2 kicsi üveggel lett ) és szintén fejre állítva a dunsztba tettem.
Így hagytam őket kihűlni. ( 2 nap )
Nem tettem hozzá tartósítószert, mint máskor sem.
Nem tettem hozzá pektint, ha teszünk pl. zseléfixet, az lényegesen lerövidíti a főzési időt.
Eperlekváros bejegyzések a blogomon:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/06/levendulaviragos-eperlekvar.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/05/vaniliamagos-eperlekvar-tartositoszer.html
A legújabb írásom a rózsa és kertről:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/06/rozsak-kertben.html
Egészen pici adag.
Rózsaszirmos eperlekvár
Hozzávalók
600 g eper
200 g Xukor
100 g rózsaszirom
Az epret tisztítás után, megszórtam a Xukorral és hozzáadtam a rózsaszirmot.
Néhányszor belenyomtam a kanalat, hogy picit összetörjem az epret.
Megkevertem és úgy hagytam reggelig.
Elkészítettem az üvegeket és felforraltam a xukros gyümölcsöt.
Üvegbe mertem a forró levet ( 2 dl szörp lett ), amit fejtetőre állítva, azonnal a száraz dunsztba tettem.
A többit addig főztem, míg kellően besűrűsödött ( kb. 1/2 óra ).
Üvegekbe mertem a forró lekvárt is ( 2 kicsi üveggel lett ) és szintén fejre állítva a dunsztba tettem.
Így hagytam őket kihűlni. ( 2 nap )
Nem tettem hozzá tartósítószert, mint máskor sem.
Nem tettem hozzá pektint, ha teszünk pl. zseléfixet, az lényegesen lerövidíti a főzési időt.
Eperlekváros bejegyzések a blogomon:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/06/levendulaviragos-eperlekvar.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/05/vaniliamagos-eperlekvar-tartositoszer.html
A legújabb írásom a rózsa és kertről:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/06/rozsak-kertben.html
gyönyörű
VálaszTörlésvétek megenni:))))))
Én is szeretek gyönyörködni bennük:))))))
TörlésGyonyoru !!!
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésCsodaszép képek :-)
VálaszTörlésHirdettem egy játékot, kérlek nézz be hozzám, örülnék, ha csatlakoznál :-)
Köszönöm a meghívást:-)
Törlésvan még eper a kertben, rózsa pedig több mint elég.:) Egy próbát teszek azt hiszem:)
VálaszTörlésÖrülök:-) Téged meg járjon át az alkotás öröme:-)
TörlésNa jól van,most megyek már mert itt ragadok egész este!! Gyönyörű! Eperlekvár rózsaszirommal!Elájulok!!!!Még sosem kóstoltam.
VálaszTörlésGyere hozzám kóstolni!
TörlésMági, a Xukor kiváltható nyírfacukorral? Többször láttam már ezt recept leírásokban, de nem tudom, mit takar a fogalom! Én az előbbit használom, nem sűríti be úgy a lekvárt, mint a cukor, de egészségesebb! Segítessz?
VálaszTörlésSzia Kerti Törpe,
Törlésbízom benne még most is jól jön a válasz.
Igen, mert ugyanaz: http://www.xukor.hu/xilit-nyirfacukor-a-xukor/xilit-nyirfacukor/
Nem sűríti be úgy a lekvárt szerintem sem (és más az "íze" is).
Szép nyarat, jó befőzést!
Üdv,
Mági