Két hete egyfolytában kifliket sütök, mert ( most ) a családom kiflikre vágyik...
Mikor megláttam Babette-nél, tudtam, hogy sorra kerül.
Már minden dicséret elhangzott róla, én csak összegzem: finom.
Sörkifli
Hozzávalók
500 g kenyérliszt ( nagymama)
350 ml tej
150 ml olaj
1 tk cukor
2 tk tengerisó
25 g friss élesztő
+
natúr szezámmag, lenmag, egész mák és nagyszemű tengerisó
A tejet meglangyosítottam, hozzákevertem a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt.
Megbillegtettem a lábost, így kicsit összekevertem.
10 perc alatt felhabosodott. A lisztet összekevertem a sóval, beleöntöttem az édes,
élesztős tejet és elkezdtem keverni a géppel, mikor összeállt a tészta, folyamatos
keverés mellett, folyamatosan hozzá csorgattam ezt a nem kevés olajat.
Miután, bedolgozta a gép az olajat, még további 10 percig kevertettem ezt a lágy tésztát.
Folpack fóliával letakartam és duplájára kelesztettem.
Lisztezett deszkára borítottam és hatalmas körré nyújtottam.
( Babette írta, hogy Mohánál látta a kiflit, én is meglátogattam és
Moha azt írta 60 cm naggyá nyújtsuk. )
12 cikkelyre vágtam a derelyevágóval, mindegyik szélesebb végét középen
2-3 cm-t bemetszettem és szépen egymás után feltekertem őket.
Sütőpapíros tepsire sorakoztattam 6-6-ot és bekapcsoltam a sütőt (200 fok).
Hagytam kelni. mielőtt a sütőbe toltam, lepermeteztem vízzel és
megszórtam magokkal ill. nagyszemű sóval.
13 perc alatt ragyogó színűvé sültek.
Egy kis házi kecskesajttal, sok friss zölddel, hm, kiváló:-)
Sörkifli
Hozzávalók
500 g kenyérliszt ( nagymama)
350 ml tej
150 ml olaj
1 tk cukor
2 tk tengerisó
25 g friss élesztő
+
natúr szezámmag, lenmag, egész mák és nagyszemű tengerisó
A tejet meglangyosítottam, hozzákevertem a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt.
Megbillegtettem a lábost, így kicsit összekevertem.
10 perc alatt felhabosodott. A lisztet összekevertem a sóval, beleöntöttem az édes,
élesztős tejet és elkezdtem keverni a géppel, mikor összeállt a tészta, folyamatos
keverés mellett, folyamatosan hozzá csorgattam ezt a nem kevés olajat.
Miután, bedolgozta a gép az olajat, még további 10 percig kevertettem ezt a lágy tésztát.
Folpack fóliával letakartam és duplájára kelesztettem.
Lisztezett deszkára borítottam és hatalmas körré nyújtottam.
( Babette írta, hogy Mohánál látta a kiflit, én is meglátogattam és
Moha azt írta 60 cm naggyá nyújtsuk. )
12 cikkelyre vágtam a derelyevágóval, mindegyik szélesebb végét középen
2-3 cm-t bemetszettem és szépen egymás után feltekertem őket.
Sütőpapíros tepsire sorakoztattam 6-6-ot és bekapcsoltam a sütőt (200 fok).
Hagytam kelni. mielőtt a sütőbe toltam, lepermeteztem vízzel és
megszórtam magokkal ill. nagyszemű sóval.
13 perc alatt ragyogó színűvé sültek.
Elképesztően guszták! Hű de megenném én is, de most nincs időm rá. Sebaj, mentem a receptet és majd egyszer sort kerítek rá.
VálaszTörlésLegyen szerencséd:-)
TörlésHú, de tökéletesek ezek a kiflicskék, és szendvicsként elkészítve... na, meg is éheztem a látványtól, de nagyon! :P
VálaszTörlésEzt én is kiszúrtam Babette-nél:) (csak most néhány napig tele vagyok vendégekkel:)) gyönyörűek lettek nálad is!
VálaszTörlésÖrömteli vendéglátást:-)
TörlésOMG!!!szendvicseknek is kiváló! és azok a rucola levelek....megyek szedek is egy pár levelet...a házi sajttal biztos remekül harmonizál a diós íze:) megvettem:)))
VálaszTörlés