Follow by Email

2012. február 20., hétfő

Fahéjas muffin...

Vicuska után szabadon.
Történt, hogy vasárnap reggelire Vicuska egy igen guszta fahéjas kekszet készített. Megláttam és döntöttem: megsütöm a délutáni teához. Igen ám de mikor felmértem a hozzávalókat, kiderült, hogy a tetemes vaj mennyisége nem áll rendelkezésemre.  Tehát  Vicuska keksze most nem valósult meg, de az alapanyagok egy muffin sütésére inspiráltak. Így lett Vicuska fahéjas kekszéből, fahéjas muffin.

Fahéjas, aszalt áfonyás muffin


Hozzávalók
 1 csésze nádcukor ( 190 gr )
2 db tojás
150 gr olvasztott vaj
1 csésze joghurt, tej keverve
240 gr liszt ( 2 szűk csésze )
csipet tengerisó
3 tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
100 gr aszalt áfonya


A tojást habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a sót, sütőport, fahéjat, az olvasztott vajat, a tejes joghurtot ( azért a párosítás, mert pont 2 ek joghurt árválkodott és ezt kiegészítettem tejjel ). Az egészet tovább habosítottam 2 percig, majd kikapcsoltam a gépet és kézi erővel hozzákevertem a lisztet és az aszalt áfonyát.
Közben a Fiam elkészítette a muffin sütőtepsit és a papír kapszlikat is belerakta, na meg a sütőt is bekapcsolta 175 fokra, légkeverésre.

Elosztottam a kapszlikba a keverencset és 30 perc alatt karamellszínűre sütöttük.
Amikor kihűlt, a tetejét éppen csak behavaztam egy csepp porcukorral.



Köszönöm az ötletet, Vicuska.



Whitney Houston

2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki!!! Nálam is muffinformában sült végül is, kár, hogy pont a tetejéről maradt le az a cukros-vajas fahéj :)

    VálaszTörlés