A mai ebédünk fő kellékei.
Nem állítom, hogy a kelbimbót is oly sokféleképpen lehet elkészíteni mint a burgonyát,
de változatosan lehet fogyasztani az biztos.
de változatosan lehet fogyasztani az biztos.
A kelbimbó egyike azon növényeknek, amelyek télen teremnek.
Csodálatos látvány, amikor a hóból kikandikál, még az is megbocsájtható neki,
hogy szedés közben majd lefagy az ujjunk.
( Na nem most, hisz most nincs hó, meg az idén, én nem ültettem ).
Nagyon szeretjük, frissen gyakori vendég nálunk.
Csodálatos látvány, amikor a hóból kikandikál, még az is megbocsájtható neki,
hogy szedés közben majd lefagy az ujjunk.
( Na nem most, hisz most nincs hó, meg az idén, én nem ültettem ).
Nagyon szeretjük, frissen gyakori vendég nálunk.
Csodálatos szépség, egyedül a szagát nem szeretem, de ez áthidalható dolog.
Szóval, tisztítottam őkelmét és ez a zöld teljesen elvarázsolt. Gondoltam készítek egy pár fotót
( úgy is gyakorolnom kell ) viszont hiányzott valami karakteres szín mellőle,
a gránátalma aki a közelben tartózkodott, kapóra jött.
( úgy is gyakorolnom kell ) viszont hiányzott valami karakteres szín mellőle,
a gránátalma aki a közelben tartózkodott, kapóra jött.
Először csak a fotón találkoztak...
...de végül nem csak...
A vegetarianizmussal az is együtt jár, hogy az ember ízlelőbimbói kifinomulnak,
mellesleg sokkal merészebben próbál ki szokatlan társításokat
( persze lehet, hogy ez nem ezért van ).
Gyönyörűűű, igaz?
Kerestem hozzájuk egy méltó partnert,
ebben a camargue rizsben, meg is találtam.
- A kukta aljára tettem a rizst 50 g vajjal, sóval, és megfelelő mennyiségű vízzel.
A kelbimbót a párolókosárba raktam és behelyeztem a rizs fölé.
Lezártam és 13 perc alatt készre pároltam.
- Közben elkészítettem a kelbimbó és gránátalma páros, öntetét.
1 rész feketeribizlivel érlelt borecet
2 rész szűz olívaolaj
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
Egy kicsi lezárható üvegbe tettem a hozzávalókat és alaposan összeráztam.
A kelbimbót tálba szedtem,
rászórtam a gránátalmamagokat és meglocsoltam az öntettel.
Nem kevertem össze, a tálaláskor, úgy is keveredett.
Hát igen nem csak a képen, hanem az ízekben is "ütős párost" alkotnak.
*
A feketeribiszlis ecet, saját alkotás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése