2012. január 23., hétfő

Citromos keksz


A Citromfa továbbra is érleli gyönyörű termését.




Én pedig szeretnék minden illatos, egészségtől duzzadó darabot különleges módon felhasználni.
Citromos keksz után kutatva a neten, a " búzadara-citrom " ötletét, innen vettem. Köszönöm.
 
 
Duplán citromos keksz

 
 
Hozzávalók
200 gr. liszt
3 ek. búzadara
150 gr. vaj
100 gr. kristálycukor
csipetnyi tengerisó
1 egész citrom reszelt héja és leve
Lereszeltem a citrom héját, kifacsartam a levét. Az ujjaim között a búzadarára csorgattam és
hagytam, hogy az magába szívja. ( 15 perc )
A puha vajat habosra kevertem a cukorral, a sóval és a citrom héjával.
Hozzáadtam a citromos búzadarát és a lisztet.
Összegyúrtam. ( Ha kicsi a citrom, adhatunk hozzá 1 ek. vizet. )
Kétfelé osztottam és fóliába csomagoltam.
Szögletesre igazítottam, 3x3 cm.( Miért kellene a keksznek mindig kereknek lennie ? )
Betettem a fagyasztóba, hogy egy óra alatt megdermedjen és nekem könnyebb legyen szeletelni.
Előkészítettem két tepsit, rájuk terítettem a szilikonos sütőpapírt. A sütőt bekapcsoltam 175 fokra ( légkeverés ). A kekszrudakat 0.5 cm széles darabokra szeleteltem és szépen elrendeztem a tepsiken.
Egymást követően, 10 perc alatt megsütöttem.
 
 


 
Mi úgy szeretjük, ha picit kezd pirulni, most próbaképpen az egyik tepsit világosabbra hagytam. Marad a pirultabb...
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése