Krumplifőzelék friss babérlevéllel, zellerrel, gabonakolbász feltéttel
A főzelékek többségét, nem rántom be, nem habarom.
Nem ellenségem a liszt, csupán találtam olyan megoldást amellyel sokkal teljesebb,
ugyanakkor frissebb ízt kapunk.
Akkor meg minek a liszt?
Egyszerűen amikor puhára párolódott a zöldség ( krumpli, káposzta, kelkáposzta, zöldbab stb. ) felöntöm a tejszínnel ( vagy tejföllel vagy tejjel vagy paradicsomlével )
és a botmixer segítségével kb. az egytizedét összeturmixolom.
Ennyi.
Nem ellenségem a liszt, csupán találtam olyan megoldást amellyel sokkal teljesebb,
ugyanakkor frissebb ízt kapunk.
Akkor meg minek a liszt?
Egyszerűen amikor puhára párolódott a zöldség ( krumpli, káposzta, kelkáposzta, zöldbab stb. ) felöntöm a tejszínnel ( vagy tejföllel vagy tejjel vagy paradicsomlével )
és a botmixer segítségével kb. az egytizedét összeturmixolom.
Ennyi.
Ha tehetem télen is friss fűszereket használok és
most tényleg " elkényeztetett a sors " még bőven találok a kertben.
most tényleg " elkényeztetett a sors " még bőven találok a kertben.
Zellerlevél, Babérlevél, házi Majoranna |
Krumplifőzelék
Hozzávalók
Kb. 1,5 kg krumpli
2,5 dl tejszín
7 dl víz
2 dkg vaj
fűszerek
só
frissen őrölt bors
A krumplit tisztítom, karikára vágom, ráteszem a vajat, megszórom sóval,
borssal, beleteszem a babért, majorannát, zellerlevelet és a vízben fölteszem főni.
Kuktában 9 perc forrástól számítva.
Amikor letudom venni a fedőt, még 3-5 perc.
Kiveszem a babérleveleket, ráöntöm a tejszínt és a botmixer segítségével
kb. az egy tizedét lazán összetöröm.
Összekeverem és visszateszem a tűzre, amíg felforr.
Ekkor lezárom és tálalásra kész is van.
Mint már írtam én nem eszem húst és a családom sem húsfüggő,
ezért általában húsmentes ételeket készítek és a feltét is húsmentes.
Mindenki megnyugtatására, ha valaki húst kíván a családban megkapja...
A gabonakolbászt készen vásároltam bioboltban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése