2013. július 5., péntek

Tejfölös paradicsomsaláta



Végre, végre érik a paradicsom :)
Bizonyára ennek nem csak én örülök, hisz a paradicsom minden "konyha" nélkülözhetetlen része.
Hihetetlen sokoldalúan felhasználható: fogyasztjuk nyersen, sülve, főve, na meg aszaljuk, 
sőt lekvárt vagy dzsemet is készítünk belőle. Sőt olyan kamra sincs, ahol ne találnánk meg a paradicsomlét
sűrítményt vagy a paradicsommal készült különféle szószokat, mártásokat, 
önteteket, a gyermekek kedvencét a ketchupot, vagy a felnőttekét a lecsót.




Legeslegjobban a kertben "leszakítom, hamm bekapom vagy harapom" formában szeretem, 
de ettől "bonyolultabb" étkezés sem képzelhető el nélküle.
Biztos, hogy ott van az asztalon...

A paradicsomsaláta egyszerű formáját készítettük el a korai vacsora részeként.




Tejfölös paradicsomsaláta

paradicsom
sűrű tejföl*
tengerisó
frissen őrölt bors
petrezselyem

A paradicsomot vékony szeletekre szeltem, tálra rakosgattam.
Ráhalmoztam jó sűrű tejfölt és alaposan behűtöttem. 
Tálalásnál sóval és borssal hintettem meg és némi petrezselyemlevéllel díszítettem.

Azért csak némi, mert amihez ettük, azt bőségesen megszórtam, de egyébként sem bonyolítjuk, 
ez a tejfölös, amiben a tejföl és a paradicsom a lényeg :)
Amennyiben nagyobb adagot készítek, akkor rétegezni szoktam a paradicsomot és a tejfölt.
Só csak tálaláskor kerül a tetejére, hogy a paradicsom ne eresszen levet.
* Ha házi tejfölt teszünk rá, az is legyen nagyon sűrű, akár csöpögtessük le.






2 megjegyzés:

  1. Olyan hasonloan jar az agyunk...en is keszitettem egy roppant egyszeru paris szendvicsfeltetet!! Mert nem mindig kell mindent fokozni!!!

    VálaszTörlés