Több oka is lehet, hogy kicsit hígabbra sikerült a (napi)joghurtunk :)
A legvalószínűbb, hogy terveztem ivójoghurtot a blogra írni, és még nem volt a fejembe véglegesen meg, hogyan csináljam. Azaz mivel hígítsam fel, hogy folyékony legyen.
Szoktam házi szörppel, gyümölcsöntettel, házi kókusztejjel, vagy tejjel, vízzel.
Hát így megoldódott :)
A piacon vettem áfonyát, a hűtőben pedig volt egy ajándékba kapott és már felbontott áfonyadzsem.
Áfonyás ivójoghurt
Hozzávalók
1 liter házi híg joghurt*
100 g házi áfonyadzsem (ami tartósítószer nélkül és kevés cukorral készült)
pár szem friss áfonya
+
tálaláshoz jégkocka
Roppant bonyolult az elkészítése :)
Mindent egy nagy kancsóba adagoltam és összekevertem.
* Amennyiben nem játszik közre a "szerencse" és nem lesz "ihatóan híg" a joghurt, akkor a fent felsoroltak közül tudunk választani és ~fele-fele arányban adagoljuk a joghurttal. Értelemszerűen, ha szörppel hígítjuk akkor kevesebb a szörp és tegyünk még hozzá folyadékot, illetve akkor dzsemet nem teszek bele.
Van legalább még egy módja, hogy híg legyen a joghurtunk, ha a joghurt készítési idővel játszunk.
Egészségünkre!
Jaj,de szeretem!!!!!!!!
VálaszTörlésMammka, egészségünkre! <3
Törlés