...és sárgabarack befőzés.
3. napja barackot főzünk be :) eddig 50 kg, de még csak a fa hegyéről hiányzik :)
Még nem tudom mennyi lesz, de bőven jut belőle a másoknak is.
Eddig készítettem:
- hagyományosan lekvárt, Anyósomnak
- natúrt minden nélkül, tehát se cukor, se más, csak a gyümölcs darabosan
- klasszikus rostos baracklekvárt, ami azt jelenti, hogy 1/3 cukorral turmixolva
Egyik sem tartalmaz tartósítószert.
- klasszikus rostos baracklekvárt, ami azt jelenti, hogy 1/3 cukorral turmixolva
Egyik sem tartalmaz tartósítószert.
Készül még kompót és ivólé, egészen pici cukor és friss citromlé hozzáadásával, lekvár és dzsem.
1 éve így (is) készült:
Inni most is kell.
A mai ajánlatom:
sárgabarack, feketeribizli, meggy, citrom, levendula, mindez hideg vízben :)
Tudom, hogy az ide látogatók közül, már sokan csinálják és fogyasztják kedvenc ízesített vizeiket...
Többen levélben beszámoltak a sikerről :)
Nem kell mást tenni, mint az éppen termő, meglévő gyümölcsből néhány szeletet, és a kedvenc gyógyfüvünkből néhány levelet/ágat, egy nagy kancsó vízbe tenni és állni hagyni 2-3 órán át.
A víz csodálatos ízű és lágyságú lesz :)
Újratölthető :)
Egészségünkre!
ismét pazar képeket készítettél!
VálaszTörlésazonnal akarok ilyet! :)))
engem nagyon inspirál egy szép kép, sokkal inkább vágyom elkészíteni, magam is megalkotni azt a szépséget, amit a fotón látok:) és nálad még azt is szeretem, hogy minden egyszerű, természetes, gyorsan elkészíthető, így tényleg könnyű követni:)))
köszi a millió remek ötletet!
Szia Lillacska!
TörlésKöszönöm, hogy benéztél hozzám sűrű programod közepette :) és köszönöm a "ráncokat" kisimító szavaid :) azt szeretem, hogy minden szavad emelő, inspiráló, hogy az ember azonnal fut és alkot valamit :)
Ölellek,