A karakteres kéksajt és a selymes tejszín, balzsamosan vonta be a kagylótésztát,
melynek mélyedéseiben megült a fokhagymától illatos, éppen csak "összeesett" spenót.
Finomra őrölt bors*, tette teljesé az élményt.
* Kettő bors őrlőnk van.
Bár mindkettőnek lehet állítani a "finomságán", az egyiket állandóan, durvára állítva tartjuk,
a másikat egészen finomra. A "durvára" őrlőt készítettem az asztalra.
Bár mindkettőnek lehet állítani a "finomságán", az egyiket állandóan, durvára állítva tartjuk,
a másikat egészen finomra. A "durvára" őrlőt készítettem az asztalra.
A Fiam, azt mondta, "mama, erre csakis a finoman őrölt bors illik" :)
Kéksajtos spenót kagylótésztával
Hozzávalók
500 g spenót
fél fej fokhagyma
250 ml tejszín
120 g kéksajt (DorBlue)
tengerisó
2 ek extra szűz olívaolaj
20 g teavaj
frissen őrölt bors
--------------
500 g tészta/Conchiglie Rigate-Barilla
Odatettem a vizet, amiben a tésztát kifőztem. (4 litert, egy jó nagy evőkanál sóval.
Azt mondják az olaszok: " Annyira legyen sós a főzővíz, mint a tenger " )
A dobozra 12 perc volt írva, ezzel számoltam.
Megmostam a spenótot és alaposan lecsorgattam.
Beleszórtam a lobogó vízbe a tésztát.
A tisztított fokhagymát hosszában vékony szeletekre vágtam.
Az olívaolajat megforrósítottam, beledobtam a fokhagymát és ahogy az illata megcsapott,
már tettem is rá a spenótot.
Egy-két perc és máris "összeesett".
A fazékban félretoltam a spenótot, majd a felszabadult helyre öntöttem a tejszínt, amint habosodott, belekevertem a darabokra tört sajtot. Néhány keveréssel, egymásba olvadtak.
Összeforgattam a spenóttal, rádobtam a hideg vajat, sóztam és kevés borsot tekertem rá.
A megfőtt tésztát, egy szűrőkanállal átszedtem a spenótos mártásba.
Összeforgattam és hagytam, hogy "érjen" amíg megterítettem.
Tálaltam.
Tehát, csak kevés finomra őrölt bors került a tetejére :)
Imádoom!:))
VálaszTörlésErika, :)
TörlésNagyon jó ez a honlap, már lassan minden nap jövök.Már innen főzök. Köszönöm hogy létezel.Többi oldalad is olvasom.
VálaszTörlésAnikó drága, köszönöm szépen megtisztelő szavaid.
TörlésÖlellek,
Nagyon finomat készítettél!:-) Anikónak igaza van, jó érzés Téged olvasgatni!:-))
VálaszTörlésDrága Tücsi, ölellek <3
Törlés