Sikerült féláron, illatos, érett banánt vásárolnom. Szép sárga volt, néhány barna pöttyel.
Azzal a szándékkal raktam a kosaramba, hogy készítek belőle valamit.
Végül az összesből fagylalt lett...
Készült tejszínnel, és saját készítésű kókusztejjel.
Mindkettő finom, a habtejszínes krémesebb, a kókusztejes könnyedebb.
Tejszínes banán fagylalt
Hozzávalók
3 db közepes nagyságú érett banán
250 ml habtejszín
+
Vadrózsaszirmos akácméz
Vadrózsaszirom
A banánokat megtisztítottam, majd a habtejszínnel krémesre turmixoltam.
Betettem a fagyasztóba.
Innen két út van: vagy időnként átkeverjük (1/2-1 óránként), amíg el nem érjük a kívánt szilárdságot,
vagy 1-2 órát hűtjük és géppel készítjük el.
Géppel készítettem.
Ha előre alaposan lehűtjük a fagylaltalapot, akkor a géppel 20 perc alatt kész is a nyalánkság.
Tavalyi Vadrózsaszirmos mézet csorgattam rá, néhány banánszelettel és vadrózsaszirommal tálaltam.
A kókusztejes pont így készült, csak előtte elkészítettem a kókusztejet és lehűtöttem.
Nagyon jól hangzik a neve, a képek pedig önmagukért beszélnek. Szívesen nyalakodnék még így is, hogy most nincs meleg... :)
VálaszTörlésGabriella, lehet keveset is, akkor nem hűt le nagyon :) Köszönöm.
TörlésA banánra nem is gondoltam fagyiként, pedig szuper jó! Ma én is fagyiztam, szamócásat:-)
VálaszTörlés..hát ezért vagyunk egymásnak...ötletet adunk, Te nekem, én Neked :)
TörlésA szamócás, ó alig várom, hogy érjen, de már nem kell soká :) ma már láttam itt-ott, hogy színesedik :)