A sárgarépát nem csak levesben szeretjük, gyakran készítem köretnek, vegyesen más zöldségekkel vagy csak magában. Van "öreg" répából készült sült sárgarépa és újból, vajon sült sárgarépa a blogon,
van aki nagyon szereti :)
Amikor még Édesapám nagy kertjében, nagyon sok sárgarépa nőtt, akkor készült gyakran.
A pár centis répákból -amit ritkítás céllal szedtünk ki- nagyon mutatós.
Szinte minden zöldfűszerrel harmonizál.
Most is új sárgarépából készítettem, kevés mézzel és kakukkfűvel ízesítettem.
Kakukkfüves mézes sárgarépa
Hozzávalók
sárgarépa (2 csomag)
méz (1 ek)
olívaolaj (0,5 dl)
tengerisó
sok-sok kakukkfű (2 féle)
víz
A répákat alaposan megmostam (egy dörzsölős szivaccsal megdörzsöltem) és hosszában 6 felé vágtam.
Az olajat megforrósítottam beleraktam a répákat, pirítottam picit, majd rácsorgattam a mézet.
A kakukkfű egy részét, ágastól szórtam rá. Majd amikor a kakukkfű is a forrótól elkezdett illatozni, löttyintettem rá vizet és percek alatt fedővel fedve megpároltam.
Sóztam és friss citromos kakukkfű virágjával megszórva tálaltam.
(A víz teljesen párologjon el, tényleg csak egy kevés kell alá.)
Ez valami fantasztikusan fincsi lehet!!!!!Minden alkotóelem a kedvencem.:)Köszönöm!
VálaszTörlésÖrülök, hogy Neked is :) akkor biztosan ízleni fog :)
Törlésnekem is nagyon tetszik!
VálaszTörlésgyönyörű már a neve is, mutatós is nagyon, és hát az, hogy 4 hozzávalóból, amiből 3 fűszer:), ilyen pazar fogást készítesz... én is kipróbálom:)
Lillacska, szerintem ízleni fog Nektek. Köszönöm :)
Törlés