2012. október 11., csütörtök

Kókuszos halmok (tojásfehérje hasznosítás 2.)

A kókusz szemek után készítettem, hisz volt még 6 db tojásfehérje.
Kíváncsi voltam, a recept pici módosításával vajon milyen lesz, mennyiben változik az állaga.




A több csokoládé persze változtatott az ízén, de állagában ugyancsak puha, inkább szaftos, mint száraz sütemény lett. 3 nap után is puha volt, pedig szobahőmérsékleten töltötte ezt az időt. 




Kókuszos halmok

Hozzávalók

6 db tojásfehérje
60 g cukor
3 tk méz
csipet tengerisó
60 g kókuszreszelék
60 g kókuszliszt
60 g kókuszolaj
120 g habtejszín
1/2 mk szódabikarbóna
50 g 70 %-os csokoládé
-------------------
25 g 70 %-os csokoládé a díszítéshez




A tojások fehérjét felvertem habnak (most nem gőz fölött!), beletettem a cukrot is.
Fakanállal hozzákevertem a többi hozzávalót, a csokoládét előtte apróra vágtam.
A muffin tepsibe papírkapszlikat tettem, majd a masszát 12 felé osztottam.
Ezt is a 145 fokos sütőben "sütöttem" 20 percig.
Amíg ő hűlt, én gőz fölött megolvasztottam a csokoládét, majd amikor teljesen kihűlt,
 mokkáskanállal a tetejükre csorgattam.
A Férjem ezt szerette jobban, a Fiam a mogyorós "kókuszos szemeket".







8 megjegyzés:

  1. gyönyörűek:)
    ezt kipróbálnám!
    kókuszolaj már van itthon:), de kókuszliszt nincs, lehet sima is?

    VálaszTörlés
  2. Na ezt mi is ennénk:)) Van is most sok tojásfehérjém ,befogom iktatni ezt a finomságot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök:) Böbe, nem kaptam meg az emailt(?) Küldeném...

      Törlés
  3. Csodásan néznek ki! Kipróbálom amikor fehérje túltengés lesz nálunk:-)

    VálaszTörlés
  4. Nálam mindig van fehérje a fagyasztóban, ez is egy nagyszerű módja a felhasználásának, tetszik:) Most egy másik kókuszos tervem van, de ezt is raktározom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várom a terved megvalósítását:)
      Köszönöm.

      Törlés