A kókusz szemek után készítettem, hisz volt még 6 db tojásfehérje.
Kíváncsi voltam, a recept pici módosításával vajon milyen lesz, mennyiben változik az állaga.
Kíváncsi voltam, a recept pici módosításával vajon milyen lesz, mennyiben változik az állaga.
A több csokoládé persze változtatott az ízén, de állagában ugyancsak puha, inkább szaftos, mint száraz sütemény lett. 3 nap után is puha volt, pedig szobahőmérsékleten töltötte ezt az időt.
Kókuszos halmok
Hozzávalók
6 db tojásfehérje
60 g cukor
3 tk méz
csipet tengerisó
60 g kókuszreszelék
60 g kókuszliszt
60 g kókuszolaj
120 g habtejszín
1/2 mk szódabikarbóna
50 g 70 %-os csokoládé
-------------------
25 g 70 %-os csokoládé a díszítéshez
A tojások fehérjét felvertem habnak (most nem gőz fölött!), beletettem a cukrot is.
Fakanállal hozzákevertem a többi hozzávalót, a csokoládét előtte apróra vágtam.
A muffin tepsibe papírkapszlikat tettem, majd a masszát 12 felé osztottam.
Ezt is a 145 fokos sütőben "sütöttem" 20 percig.
Amíg ő hűlt, én gőz fölött megolvasztottam a csokoládét, majd amikor teljesen kihűlt,
mokkáskanállal a tetejükre csorgattam.
A Férjem ezt szerette jobban, a Fiam a mogyorós "kókuszos szemeket".
gyönyörűek:)
VálaszTörlésezt kipróbálnám!
kókuszolaj már van itthon:), de kókuszliszt nincs, lehet sima is?
Én megpróbálnám vele:)
TörlésNa ezt mi is ennénk:)) Van is most sok tojásfehérjém ,befogom iktatni ezt a finomságot.
VálaszTörlésÖrülök:) Böbe, nem kaptam meg az emailt(?) Küldeném...
TörlésCsodásan néznek ki! Kipróbálom amikor fehérje túltengés lesz nálunk:-)
VálaszTörlésÉn meg a Te kókuszosod:)))
TörlésNálam mindig van fehérje a fagyasztóban, ez is egy nagyszerű módja a felhasználásának, tetszik:) Most egy másik kókuszos tervem van, de ezt is raktározom:)
VálaszTörlésVárom a terved megvalósítását:)
TörlésKöszönöm.