...igaz az egyiknek a fele paradicsomosan készült.
Akkor jó, ha mindenkinek van ízlésének megfelelő falat, így többféle feltét került rá
az egyszerűség jegyében:)))
Tejföl vagy paradicsomlé, paradicsomszeletek vagy nem, sonka/bacon falatok vagy nem és az egészre olívaolaj, mozzarella és természetesen frissen friss fűszernövények
(azt nem sütöttem rá), most bazsalikom.
Akkor jó, ha mindenkinek van ízlésének megfelelő falat, így többféle feltét került rá
az egyszerűség jegyében:)))
Tejföl vagy paradicsomlé, paradicsomszeletek vagy nem, sonka/bacon falatok vagy nem és az egészre olívaolaj, mozzarella és természetesen frissen friss fűszernövények
(azt nem sütöttem rá), most bazsalikom.
A tészta kiváló pizzatésztának is, én nem is tudom mi a különbség(?):)
Kenyérlángos
Hozzávalók
Tészta
100 gr rétesliszt
470 gr finomliszt
25 gr friss élesztő
50 ml e.sz.olívaolaj
1 tk tengerisó
315 gr langyos víz
Feltét
650 gr tejföl
3 csomag mozzarella
6 szem paradicsom
1 dl paradicsomlé
0,5 dl olívaolaj
frissen őrölt bors
sonka
bacon
A lisztbe mélyedést készítettem a kézfejemmel és belemorzsolta az élesztőt, ráöntöttem a vizet, picit összekevertem csak a vizet és az élesztőt úgy, hogy egy kevés lisztet is kevertem hozzá. Lefedtem egy nedves vászonkendővel és megvártam amíg felfut az élesztő. Ekkor hozzáadtam a sót, olajat, összedolgoztam a tésztát, a meglisztezett konyhapultra tettem és rugalmas tésztát dagasztottam belőle. Ráborítottam egy tálat, ami teljesen zárt a tészta körül és megvártam míg duplájára emelkedik, ez kb 1 óra.
A tésztát ketté vettem, pont két tepsinyi ( tepsi mérete: 40 cm x 32 cm) mennyiség:) A tepsikre sütőpapírt borítottam. A tésztát a kezeimmel szétnyomkodtam, majd tepsi nagyságúra széthúzogattam.
1) Az egyikre egy egész doboz tejfölt (450 gr) kentem - körbe a szélén egy ujjnyi részre nem - meglocsoltam olívaolajjal, meghintettem friss borssal és ennek a felére sonka falatokat szórtam, majd mozzarella szeletekkel beborítottam.
2) A másikat szintén kezemmel nyújtottam, húzogattam tepsi nagyságúra. Felét megkentem tejföllel, a másik felét friss paradicsomlével és beborítottam friss paradicsom szeletekkel, amire mozzarella szeleteket halmoztam. (Az Ő felükre bacon falatokat tettek a Férfiak.) Némi olajos locsolást is kapott.
Egyenként a 220 fokos sütőben 13 perc alatt megsütöttem.
Most már folyamatosan érnek a chili (csili) paprikák, a Férjemmel minden ebédnél elfogyasztunk egyet-egyet.
A narancssárga egy heves-gyümölcsös, a lila szerényebb ízű.
hmm, de szép fotók,
VálaszTörlésés látom sütni fogok hétvégén (valamelyiken:))
:)))
TörlésAzt hiszem megvan mi lesz a péntek esti vacsora Anyukáméknak! :) Gyönyörűek a képek mint mindig, nem győzök nyelni nagyokat...
VálaszTörlésKöszönöm, igen megtisztelő, hogy inspiráltalak:)
TörlésA tésztája pont annyira vastag, ahogy szeretem, a teteje pedig gyönyörűen megpirult. Ha nem lennék tele kajával, biztosan vacsorára megsütném, de majd hétvégére jó lesz, a táborozó fogadására:-)
VálaszTörlésKedves Hajni, sós imádó leányod biztosan örülni fog neki:))) Köszönöm.
Törlés