2012. augusztus 6., hétfő

Aszalt paradicsom olívaolajban, tonhallal és fűszerekkel




Említettem, hogy egy kedves Barátnőm K.A. Szülei a Vajdaságban élnek.
Édesanyja a következőképpen készíti el az aszalt paradicsomot.
Egyet sajnos nem kérdeztem meg, hogy meddig áll el, de pótolni fogom.
Egy biztos nincs egy hónapja, hogy A. ilyen finomsággal kínált.




Aszalt paradicsom olívaolajban
zöldfűszerekkel és tonhallal rétegezve




Hozzávalók, 7dl-es üveghez számolva

1 kis doboz tonhal ( én Rio Mare-t tettem bele )
friss kakukkfű, rozmaring, babérlevél, csombor, oregánó, chili
2 marék sózott aszalt paradicsom 
olívaolaj

Az üvegbe rétegeztem a felsoroltakat és felöntöttem annyi olívaolajjal, hogy bőven ellepje.




Én magam nem fogyasztok halat sem, a családom viszont oda van érte.
Lezárva a hűtőben tárolom míg el nem fogy...







4 megjegyzés:

  1. De megkóstolnám tonhallal is! Miért is ne? Ott van már az olajban az aszalványom :-)micsoda jó ötlet!
    Este jövök, ha leszel beszélünk:-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kóstold, B. most evett belőle: friss (házi)kenyér tonhalas aszalt paradicsom:)

      Törlés
  2. Van pont egy ilyen halam, őrizgetem addig, amig lesz aszaltványom és akkor készítek egy ilyet(is):) Addig nézegetem nálad a fotót:)

    VálaszTörlés