Ha már édes muffin készült, összedobtam egy sósat is:)
Cukkinival? miért is ne. Bazsalikomos, görög joghurtos paradicsomsalátával nagyszerű vacsora lett.
Cukkinis-sajtos-zabpelyhes sós muffin
Hozzávalók
3 db tojás, külön a fehérje, külön a sárgája
100 gr e.sz.olívaolaj
2 evőkanálnyi friss borsfű (csombor)
frissen őrölt bors
tengerisó
270 gr zsenge cukkini, apróra reszelve
1 kövér gerezd fokhagyma reszelve
70 gr sajt reszelve (Gouda)
50 gr habtejszín
50 gr zabpehely
1 mk szódabikarbóna
100 gr rétesliszt
50 gr finomliszt
A sütő forró volt 180 fokos.
A muffintepsibe papírkapszlikat tettem.
A tojásokat szétválasztottam.
A sárgájához adtam az olajat és a tejszínt, krémessé kevertem. A sajtot és a cukkinit apróra reszeltem (ez fontos, mert így több levet ereszt), majd a fűszerekkel együtt (só, bors, borsika, fokhagyma) a tojásos masszához kevertem. A fehérjét habbá vertem. A liszteket, zabpelyhet, szódabikarbónát összekevertem, majd az egészet összeállítottam: a tojásos masszához kevertem a fele szárazanyagokat és a fele habot, határozott mozdulatokkal elkevertem, majd jött a többi lisztes dolog, kevertem, majd a hab második felével óvatosan összeforgattam.
A tepsibe osztottam és 25 perc alatt megsütöttem.
Paradicsomsalátához a tisztára mosott illatos paradicsomokat karikára szeletelte a Fiam, ráreszelt 2 gerezd fokhagymát, picit sózta, borsozta és leöntötte a sűrű joghurttal. Meglocsolta olívaolajjal és bőségesen meghintette friss bazsalikomlevéllel és bazsalikomvirággal:)
Szép vasárnapot, örömteli ünnepet!
Nem tudom eldönteni, hogy melyikből kérek, így mindkettőből veszek egyet, ha nem baj:) Azt most írom le utoljára, hogy a képek nagyon szépek:)
VálaszTörlésKedves Krinsz, bármennyit vehetsz (sajnos csak virtuálisan:(
VálaszTörlésHiányozni fognak elismerő szavaid:)))köszönöm.
Finom lehet ez a sós változat is. Szeretném:-)
VálaszTörlésSzia, kedves Hajni!
TörlésÖrömmel kínálnálak:)))