Padlizsán tekercsek
Hozzávalók
5 db közepes méretű padlizsán
olívaolaj
----------------------
tengerisó
frissen őrölt bors
10 db fél aszalt paradicsom ( ez még tavalyi olívaolajban eltett )
100 g krémes kecskesajt
2-3 ek görög joghurt
------------
snidling
A padlizsánokat megmostam, megtöröltem és hosszában 5-7 mm vastagságú szeletekre vágtam.
Két tepsire sütőpapírt terítettem és a padlizsán szeleteket ráfektettem.
A felső oldalukat bekentem olívaolajjal, mindenhol, de alig. Nem kell, hogy tocsogjon. Megfordítottam a szeleteket és a másik felüket is befestettem.
A felső oldalukat bekentem olívaolajjal, mindenhol, de alig. Nem kell, hogy tocsogjon. Megfordítottam a szeleteket és a másik felüket is befestettem.
A 200 fokos sütőben kb. 7-10 perc alatt színesre sütöttem.
Közben a kecskesajtot elkevertem 3 ek görög joghurttal, lehet, hogy kicsit több kell vagy kevesebb. A lényeg, hogy lágyabb, de még formázható krémet kapjak.
Beleollóztam az aszalt paradicsomot, ízlés szerint sóztam, borsoztam.
Beleollóztam az aszalt paradicsomot, ízlés szerint sóztam, borsoztam.
A kihűlt padlizsán szelet keskenyebbik végére 1 tk kecskesajtos krémet raktam.
A szeletet feltekertem és mindegyiket átkötöttem egy "snidlingspárgával".
A szeletet feltekertem és mindegyiket átkötöttem egy "snidlingspárgával".
Megjegyzés
- Ha van a sütőn grillfunkció, akkor azt is használhatjuk, sokkal gyorsabb.
Akkor egyszerre csak az egyik oldalát kenem be a padlizsánoknak, fordítás után a másikat.
Akkor egyszerre csak az egyik oldalát kenem be a padlizsánoknak, fordítás után a másikat.
- Ha kecskesajtot vásároljuk, akkor a krémesebb francia típust válasszuk.
- Ha nincs kéznél kecskesajt, vagy nem szereti valaki, akkor simán görög joghurttal is töltheti,
vagy alaposan kicsöpögtetett joghurttal.
- A feta sajt is remek ötlet. A feta sajtot is keverjük el pár kanál joghurttal,
hogy krémesebb legyen:)
vagy alaposan kicsöpögtetett joghurttal.
- A feta sajt is remek ötlet. A feta sajtot is keverjük el pár kanál joghurttal,
hogy krémesebb legyen:)
- Aszalt paradicsom helyett tehetünk bele friss fűszernövényt/fűszernövényeket.
Az írásod végére kiderült, hogy olvasol a gondolataimban. Két macerás tétel volt a leírtakban számomra. Az egyik a kecskesajt, a másik az aszalt paradicsom. Feta sajt nem jó hozzá? Az ugyanis van itthon. Fűszerek et és joghurtot tudok beletenni.
VálaszTörlésRemek ötlet, látod írhattam volna, de megoldom:)))
TörlésBármi finomság illik bele, ami karakteresebb, mint a padlizsán (!)
Kiegészítettem:)) Megfelel?
TörlésÖrömteli napot és finom padlizsán falatokat:)
Egyszerre vagyunk a gépnél. :)
VálaszTörlésEstére ezt is megcsinálom. A tegnapi padlizsánt felfalták egy csapásra. Remek volt. Köszi az ötleteket. Szeretjük a padlizsánt.
Minden recept érdekel ami róla szól.
Rájöttem:)
TörlésNagyon örülök és igyekszem még.
Kimaradt az előbb. Szép napot Neked is!!!
VálaszTörlés:)))
Köszönöm:)
Törlés