Az előbbi bejegyzésben írt "édestúróból" készült.
Kapros túrófagylalt
Hozzávaló
250 gr "édestúró"
100 ml tejszín
2 tk Xukor vagy cukor
2 tk friss citromlé
---------
0,5 dl tejszín
1 csokor kapor
1 mk agar-agar ( Lecker's )
1 tk Xukor
1 tk citromlé
A túrót habosra kevertem a tejszínnel. A botmixer volt segítségemre. Belekevertem a citrom levét és a Xukrot is.
Betettem a fagyasztóba, hogy 2 óra alatt jól kihűtsem.
A kaprot szintén összeturmixoltam a 0,5 dl tejszínnel, az előírásszerűen feloldott agar-agarral, a Xukorral és a citromlével összekevertem, a hűtőbe tettem.
A géppel 15 perc alatt elkészítettem a fagylaltot.
( Azt tapasztaltam, hogy ha a fagylalt masszát a fagyasztóban 2-3 órát fagyasztom, majd összekeverem, akkor a géppel 15 perc alatt elkészül a fagylalt. Nem kell fölöslegesen járatni a gépet.)
( Azt tapasztaltam, hogy ha a fagylalt masszát a fagyasztóban 2-3 órát fagyasztom, majd összekeverem, akkor a géppel 15 perc alatt elkészül a fagylalt. Nem kell fölöslegesen járatni a gépet.)
Átkanalaztam egy dobozba a túrófagylaltot, rákapartam a kapros tejszínt és néhány nyolcas szimbólumot rajzoltam bele egy keskeny kanállal.
Megjegyzés
- Amennyiben tetszik ez a fagylalt ötlet, de nem akar valaki a házi "édestúróval" foglalkozni, akkor ricottából vagy túróból is elkészíthető.
Ebben az esetben én, felemelném a tejszín mennyiségét 2,5-3 dl-re.
- A kaprot közvetlenül is keverhetjük a túróba, a lényeg, hogy nagyon apró legyen, ne zavarjon a nyalakodásban.
- Az agar-agar mellőzhető, én csak kíváncsi voltam...
- Ez cseppet sem édes fagylalt - az összes többi sem - ha valaki édesebben szereti, gondoljon rá.
A kapros, kissé savanykás "édestúró" fagylalttal lehengereltem a családom:)
Hűha, ez aztán az ötlet! nagyon érdekesen hangzik!
VálaszTörlésTuti ízleni fog (ha szereted a túrót és a kaprot)
TörlésSzép napot!
Én nagyon szeretem a kaprot és a túrót (főleg, ha édes, az ordát imádtuk, mikor Erdélyben nyaraltunk). Szuper ötlet ismét, Ági!
VálaszTörlésKöszönöm:)
TörlésJól telik a nyár?
Érdekes....mind a kettőt szeretem, a kapros túrós pitét is. Fagyit még nem próbáltam:)
VálaszTörlésMeghívlak egy kóstolóra, ha akarod:)
TörlésEz nagyon érdekes összeállítás! Nagyon szeretem a kaprot is, a túrót is, akkor csak kedvelem ezt az összeállítást is!? :)
VálaszTörlésRemélem:)
TörlésSzép estét.
Hmmm, első pillanatra beleborzongtam a gondolatba, de tulajdonképpen miért is ne? :-)))
VálaszTörlésMiért is ne:)
TörlésIgen, első olvasásra kissé fura, de miért is ne? Ha nem édes, akkor jöhet, mert valahogy édes dolgokban a kaprot nem szeretem. Tegnap mikor feltetted az édestúrót, akkor eszeme jutott, hogy fagyinak is jó lenne, de bevallom nem kapros ugrott be elsőnek. De egyre jobban tetszik az ötlet:)
VálaszTörlésMint látod 3 tk Xukor van benne összesen, tehát nem az édes íz dominál. Én is minimálisan édesítek, s igen ez a túró adja magából, hogy készíts belőle fagyit. Van más fűszernövény is amivel eltudom képzelni, pl. bazsalikom, na és gyümölccsel is jó párosítás.
TörlésMajd kiderül mire gondoltál.
:)))
Hogy te miket ki nem találasz! Furcsa ízvilágú fagyi, merthogy a kaprot fagyiba? De nagyon tetszik! Elnyalakodnék egy gombóckát. A kaprot imádom:)
VálaszTörlésUgye van a Te kapros ordásod, hát én meg lehűtöttem...:)
TörlésEltalálnának egymás mellett:)
Törlés:)
Törlés