2012. március 29., csütörtök

Fürjtojás a "Párizsi kosárban"




A "párizsi kosár" nem Párizsban vásárolt kosarat takar,
hanem azt a bizonyos felvágottat.
Általában egy-két jóféle szalámi, sonka kivételével nem vásárolunk felvágottat.
Most kivételt tettem és még lesz rá példa, mert a kivétel erősíti a szabályt...





Hagyományos kolbászos babfőzeléket készítettem és arra találtam ki feltétnek, a Fiamnak.
Végül másképpen alakult (mint sokszor) és nem a babfőzelékhez ette,
hanem friss csalánnal és bazsalikommal gazdagon megszórt mozzarella salátához.


Párizsi kosárban sült fürjtojás






Hozzávalók
3 szelet jó minőségű marhapárizsi
3 fürjtojás
3 ek olaj
tengerisó
frissen őrölt bors


A serpenyőbe öntöttem az olajat.
Amikor felforrósodott, belefektettem a párizsi szeleteket,
amely a hő hatására felpúposodott és egy fordított kosarat képezett.
Megfordítottam és beleütöttem mindegyikbe egy fürjtojást.
Pár pillanat alatt megsült a fehérje és tálaltam.






( Fotózáshoz külön készítettem, de később elfogyott...)


4 megjegyzés: