2012. március 19., hétfő

Svéd gombasálata

 



Szezámmagos "kenyér karikát" sütöttem (recept később),
hozzá készült ez a gombasaláta
 (és a húsevőknek, bográcsban főtt borjúpörkölt).




Svéd gombasaláta I.


Hozzávalók
500 g apró gomba
1/2 dl olaj
3 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
kb. 3 ek friss kakukkfű
1 ek fűszerpaprika
tengerisó
50 g házi sűrített paradicsom
5 ek csípős (bio) ketchup
1 dl víz
citrom ízlés szerint





A gombát megtisztítottam és szeletekre vágtam. A fokhagymát szintén.
Az edénybe öntöttem az olajat, rádobtam a fokhagymát, rá a gombát.
Kevertem-kavartam, amikor sercegett az egész, hozzáadtam a fűszereket,
majd a sűrű paradicsomot és a ketchupot.
Nyakon öntöttem a vízzel, összekevertem és még 5 percig forraltam.
Elzártam a tüzet, leborítottam, hogy az ízek összeérjenek.







2018. 01. 22.


Svéd gombasaláta II.

Hozzávalók

500 g gomba szélesebb szeletekre vágva
1/2 dl olívaolaj
1 közepes fej hagyma apróra vágva
5-6 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
2 ek szárított kakukkfű mozsárban összezúzva
1 ek sózott darált paprika
1/2 bio citrom héja csíkokra vágva (a fehér része nem)
1 dl rozé bor
1 dl víz
200 g házi fűszeres paradicsomsűrítmény




4 megjegyzés:

  1. Az a kenyérkarika nagyon jól néz ki ott hátul.Így együtt...hát eltudom képzelni:)pompás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amint hozzájutok írom a receptet.
      Köszönöm.
      Hát a Ti hamburgeretek sem semmi...

      Törlés
  2. Húh, az a karika!!! Érdekelne a recept! A gombasaláta is jöhat, és még egy szösszenet...én mindkettőt, sőt mindhármat megenném:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már elkezdtem írni, igyekszem.
      Én mindháromból megkínálnálak ( kínáltalak volna...)

      Törlés