Gyönyörű gömbcukkinikhez jutottam, töltve terveztem elkészíteni.
A Fiam elutazott, a mennyiség sok lett volna kettőnknek, így más dolgokat készítettem belőle.
Többek között egyszerűen megsütöttem vaj és olívaolaj keverékén, amibe előtte
(meg közben) hatalmas zsályalevelek sültek.
Ez az a momentum, amiért feljegyzem ide.
A friss zsályalevelek olyan ízt adtak a cukkininek, hogy felcserélődött a szereposztás:
a főszerepet átvette a zsálya és a hátteret a cukkini biztosította.
Bulgurral és marinált kápia paprikával tálaltam.
Zsályás gömbcukkini
Hozzávalók
3 db kisebb gömbcukkini
3 db "nagy" zsályalevél*
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
tengerisó
frissen őrölt bors
A cukkiniket tisztítottam, végüket levágtam és cikkelyekre metéltem.
A vajat és olajat összemelegítettem és a zsályaleveleket beledobtam, majd amikor sercegtek,
akkor a cukkini szeleteket. A zsályaleveleket a cukkinik tetejére "kevertem", nehogy megégjen.
Pár perc és készen is volt, hisz mi úgy szeretjük a cukkinit, ha még belül roppanós.
*Ez a zsálya egy nagy levelű fajta, de nem azonos a Brazil (vagy Mexikói) óriás zsályával.
Amennyiben nem lenne ilyen különleges zsályám, akkor másféle zsályát választanék,
de akkor többet tennék, nem csak 3 levelet.
...Ezen a képen nem a zsályát "kell" nézni. Ma Ő is "zsályában utazik" azaz alszik :).... |
Szuper!Van mindkettőm.:)
VálaszTörlésDrága Mammka!
TörlésElnézést, hogy késlekedtem a válasszal, bízom benne, hogy élvezetesek voltak az ízek :)
Á.