2012. március 4., vasárnap

Marinált paprikás farfalle




Ezt a paprikát még ősszel zártam üvegbe.
Most pedig szabadon engedtem, sőt találkozót szerveztem neki, velünk.
Előtte, masnit tettem rá.
Fejedelmi találkozás volt.


Marinált pritaminpaprikás farfalle




Hozzávalók
( 2 személynek )
 3 dl-es üveg marinált pritaminpaprika
( balzsamecetes olajban tettem el, ősszel )
tengerisó
frissen őrölt bors
chilipehely
300 g farfalle tészta





A tésztának odatettem 3 l vizet forrni, majd rendje és módja szerint meg is főztem.
Közben felbontottam a paprikát, mindenestől beleborítottam egy mély serpenyőbe, megfűszereztem.
A paprikán lévő olívaolaj bőségesen elegendő volt a tésztára, nem volt szükség kiegészítésre.
A megfőtt tésztát, a vízből egyenesen a paprikára szedtem
( jó szaftosan, vagyis éppen csak lecsorgattam ).






Egy fakanállal összeforgattam és amíg elővettem a tányérokat, evőeszközöket
és meggyújtottam a gyertyát, hagytam, hogy összemelegedjenek.
Parmezánt kínáltam hozzá, de egyikünknek sem kellett,
annyira intenzív finomság volt a sajt nélkül.







Megjegyzés


Akinek nincs már a kamrában, frissből is eltudja készíteni.


Eltenni így tettem, tartósítószer nélkül:
- A pritaminpaprikát megtisztítottam, majd tetszés szerint szeletekre vágtam.
A lábasba olívaolajat tettem, ráraktam a paprikát, kevergetve hagytam hogy megizzadjon,
ettől kicsit összeesett, de ropogós maradt, Némi ( ehhez az egy üveghez 1 ek )
balzsamecettel meglocsoltam és még kevertem rajta egyet-kettőt.
Légmentesen lezártam és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Arra figyeljünk, hogy ellepje a lé  -olaj, paprikalé, ecet.






...hát ezért érdemes tavasszal, az őszre gondolni. Ültetni, elrakni.






4 megjegyzés:

  1. Hát jól tetted, hogy szabadon engedted ezt a gyönyörű parikát. Csodás, már a színe is vidító, és nagyon szeretem:)

    VálaszTörlés
  2. Mindig mosolyra tudsz fakasztani :) A leírás stílusa, a fotók intenzitása elragadó!

    VálaszTörlés