Búcsú a földiepertől. Ez az utolsó földiepres bejegyzés a szezonban...talán :)
Olyan érdekes ez a szezon és piac :)
Amikor nálam még virágzott az eper, az ismerőseimnél -akik árulnak a piacon-
Amikor nálam még virágzott az eper, az ismerőseimnél -akik árulnak a piacon-
sem volt még
szabadföldi, csak fóliás, nos akkor volt állítólag a szezonja...
Nálam a kertben még mindig van eper, még most is készítek belőle,
Nálam a kertben még mindig van eper, még most is készítek belőle,
de már úgy érzem, mintha a tavalyi hóról írnék...
Persze tudom van korai, meg késői és örömömre van többször érő, tehát őszre újra :)
Eperszósz tejföllel
Hozzávalók
kb. 70 dkg eper
házi vaníliáscukor
szegfűszeg, fahéj, kardamom
1 kezeletlen citrom leve és 1-2 szelet belőle héjastól
étkezésikeményítő (40 g)
víz
víz
tálaláshoz: tejföl
Az epret tisztítottam, majd odaraktam a tűzre másfél szeres vízben.
Fűszereztem, rászórtam a cukrot és fölforraltam.
A kukoricakeményítőt elkevertem kevés hideg vízzel, majd a forró léből vettem hozzá,
így is összekevertem, végül az egészet az eperhez öntöttem és pár perc alatt besűrítettem.
Lezártam a tüzet és hagytam kihűlni.
Tálaláskor tejfölt kínáltam hozzá.
Szeretsz játszani?
Kövesd a bejegyzéseket,
hamarosan a Bioenergetic Kft és a Szeretetrehangoltan blog közös játékára invitállak....
Kövesd a bejegyzéseket,
hamarosan a Bioenergetic Kft és a Szeretetrehangoltan blog közös játékára invitállak....
Nagyon finom lehet! Azért majd, ha reggel korán kelek, tán sikerül néhány szemet nekem is ennem :)))Mire én bármit is készítenék a kertben termett epremből valami Kismanók / többen is vannak / állandóan megelőznek. Már csak a maszatos kis kezek árulkodnak róla, hogy volt eper. nincs eper :)))))
VálaszTörlésGyönyörűek a fotók is! <3
Örömmel megmosnám a maszatos kis kezeket (én is) :)
TörlésDrága Éva, nagyon jó lehet a Te Unokáidnak lenni...