Ez a remek fogás is bizonyítja, hogy a sárgarépa nem csak a levesbe való.
Kevés olajon, fokhagymával együtt megpirított sárgarépát, besűrítettem tejszínnel,
rengeteg petrezselyemmel fejeltem meg....
Durumlisztből készült hosszú metéltet választottam hozzá.
Sárgarépás petrezselymes tészta
Hozzávalók
kb. fél kiló sárgarépa
1 közepes fej fokhagyma
1 hatalmas csokor petrezselyem
1 zacskó (250 ml) habtejszín
só
frissen őrölt bors
olaj
+
1 cs (500 g) durumtészta
A sárgarépát megtisztítottam és uborkagyalun legyalultam, így szép vékony szeletkéket kaptam.
A fokhagymát tisztítottam és hosszanti szeletekre vágtam.
A serpenyőben olajat forrósítottam, a fokhagymát a répával együtt beleborítottam,
-időnként kevertem- megpirítottam.
Sóztam és tekertem rá borsot. A petrezselyem felét -ollóval- aránylag apróra vágtam
és a sültrépára szórtam. Kevertem rajta egyet és felöntöttem a tejszínnel.
Kicsire vettem a tüzet és hagytam, hogy a tejszín lassan krém sűrűségűvé váljon.
Közben a tésztát ízlés szerint megfőztem, róla a vizet leöntöttem, de félretettem a főzővízből egy csészével.
Nem csorgattam le a tésztáról az összes vizet, inkább "szaftosan" hagytam.
(Nem szoktam leöblíteni, így a mártás jobban rátapad.)
A sárgarépás petrezselymes szószt ráborítottam és összekevertem.
Azon nyomban forrón tányérra szedtem és a petrezselyem másik felét
(szintén ollóval apróra vágtam) szétosztottam a tányérokon.
A fotópéldányról, ez a 2. petrezselyemmel szórás direkt lemaradt, mert bizony ha nem így lett volna,
akkor az egész fotón nem sok látszana a petrezselyemtől :)
ez nagyon guszti, kipróbálom, mert szeretem a répát, csak vhogy nehéz neki helyet találni :)
VálaszTörlésMi is szeretjük, van több ötlet fenn :)
TörlésÉrdekes étel lehet, számomra kipróbálandó! A fiúknak nem hiszem, hogy különösebben bejönne, mert a sárgarépa főzeléktől is húzzák a szájukat...
VálaszTörlésMarisz ha valaki nem szereti a sárgarépát akkor idegenkedni fog.
TörlésMagadnak elkészítheted, tészta nélkül vagy valami gabonával (rizs, bulgur, kuszkusz, köles....) is nagyon finom.