2013. április 20., szombat

Medvehagymás túróval töltött spenótos palacsinta



Az egész átsütve sajttal a tetején.
Görög joghurttal és nyers salátával bőséges ebéd volt hármunknak.
 



Az első szedés a spenótból, igaz nem a kertemből, hanem kedves M. néniéből.
Zsenge, ropogós, ezért ettünk belőle nyersen egy finom öntettel (később írom) és készült ez a palacsinta.

A hatalmas palacsintákat medvehagymás túróval töltöttem, feltekertem, 
tálba rakosgattam és megszórtam kevés sajttal.
Összesütöttem, de csak annyira, hogy a sajt megolvadt a tején és átforrósodott a túró is.


 


Medvehagymás túróval töltött spenótos palacsinta

Hozzávalók
 palacsinta  (21 db igen nagy/25 cm körül)
300 g spenót
3 db tojás
300 ml tej
150 g rétesliszt
250 g finomliszt
ízlésnek megfelelően medvehagyma
tengerisó
frissen őrölt bors
késhegynyi szódabikarbóna (tényleg csak ici-pici, de el is maradhat)
kb. 6-7 dl szénsavas víz
olaj

töltelék
500 g túró
medvehagyma
tengerisó
frissen őrölt bors
1-1,5 dl tejszín

tetejére
sajt

Elkészítettem a palacsintatésztát: felütöttem a tojásokat, hozzáadtam a tejet, 
a spenótot és medvehagymát és botmixerrel összeturmixoltam.
Hozzáadtam a többi hozzávalót és simára kevertem.
 Olajozott serpenyőben megsütöttem a palacsintákat. 
Lassan sülnek, de előbb utóbb kész lesz :)




A túróba aprítottam a medvehagymát, sóztam borsoztam és annyi tejszínt adtam hozzá, 
hogy ne legyen száraz.  (Ez ugye függ a túró krémességétől.)

A palacsintákra 1-2 ek túrót tettem egy vonalba, tehát nem kentem szét rajta.
Feltekertem és 12 db-ot, egy éppen csak kivajazott sütőtálba helyeztem 6 db-ot,
 megszúrtam kevés sajttal, majd a következő sorba is 6 db-ot.
Megszórtam sajttal és ment a sütőbe.

A maradék palacsintából másnapi tízórai készült.








14 megjegyzés:

  1. Ez megint az "az anyját, de jól néz ki" kategória:) és nagyon finom is. Gratulákok. Ölellek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..most írtam Neked :) ráadásul még én Nálad jártam, Te nálam, jó ez nagyon :)
      Én is minden jót Neked :)

      Törlés
  2. Hát nem szeretem a spenótot,de ez itt nagyon ínycsikladozóan néz ki...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Filia! ha megkóstolnád, lehet hogy megszeretnéd (?)
      Köszönöm, szép hetet!

      Törlés
  3. Hát igen, ez tényleg gyönyörű:) Imádom a spenótot, kisgyerekként is a kedvencem volt, pedig mindenki útálta. Sajna medvehagymám nincs, de mással is el tudom képzelni. Nagyon szép hétvégét kívánok Neked:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékszem, írtad már, hogy kedvenceid közé tartozik a spenót :)
      A medvehagyma a fokhagymás íz miatt került bele, valóban könnyen kiváltható mással.
      Köszönöm a jó kívánságod, én pedig gyönyörű tavaszi hetet kívánok Nektek!
      <3

      Törlés
  4. bevallom, így ebéd után is megkívántam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...ez rám nézve remek hír :)
      Minden jót kívánok!

      Törlés
  5. Csoda guszta, nagyon étvágygerjesztő! :) Spenótot nagyon ritkán főzök, de így, a palacsintatésztában és ezzel a finom töltelékkel biztosan szívesebben megennék a gyerekeim is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, néha készítek főzeléket (bár egyáltalán nem hasonlít a megszokottra) de általában máshogy készítem el a spenótot, sok recept van nálam...
      Köszönöm, remélem tényleg megennék a Gyermekeid :)
      Szép hetet!

      Törlés
  6. Ágika, ez szerintem is zseniális!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Vicuska <3
      megtisztelő Tőled!
      Köszönöm.

      Törlés