Ki mondta, hogy hús nélkül nem lehet klasszikusokat főzni?
Bár tudom, ha nincs benne hús, már nem klasszikus, de ettől eltekintve.
Szeretem a régi ízeket, Édesanyám főztjére emlékeztetnek
( akkor is, ha közben a hús eltűnt belőle).
A szóját viszont nem szeretem, ezért nálam nem pótol semmit.
Egyébként is minek kellene pótolni a húst?
( akkor is, ha közben a hús eltűnt belőle).
A szóját viszont nem szeretem, ezért nálam nem pótol semmit.
Egyébként is minek kellene pótolni a húst?
(Hú, most kiírom magamból 21év piszkálódását, már mint engem piszkáltak,
hogy miért nem eszem húst, az pedig kell és majd hiány betegségem lesz, meg beteg leszek,
meg éhen halok, meg meghalok, stb..
Meg, hogy eszem a semmit, meg az íztelen vackokat, meg nem erre születtünk,
meg felelőtlen vagyok és egyébként is mit lehet enni ha nem húst?
hogy miért nem eszem húst, az pedig kell és majd hiány betegségem lesz, meg beteg leszek,
meg éhen halok, meg meghalok, stb..
Meg, hogy eszem a semmit, meg az íztelen vackokat, meg nem erre születtünk,
meg felelőtlen vagyok és egyébként is mit lehet enni ha nem húst?
Hát, az idő eddig engem igazol.)
Íme egy hús nélküli, gusztusos, ízletes káposzta, amiből nem hiányzik semmi...
Hozzávalók
1,5 kg savanyúkáposzta
(régi, hagyomány szerint készítve, birsalmával, csípős paprikával, babérral, borssal, sóval )
50 dkg gomba
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
25 dkg tönkölybúza rizs ( Mullerben ezen a néven kapható )
Fűszerek: őrölt paprika, bors, chili, paradicsom szósz 1 evőkanálnyi
Víz
Megdinsztelem olajon a hagymát, gombát, fokhagymát, ráhintem a fűszereket,
végül a szálaira lazított káposztát.
7 dl vizet öntöttem rá (a tönkölynek 2 x-es víz mennyiség kell) és lezártam a kuktát.
13 percre állítottam be, majd vártunk még tálalásig 10 percet.
A Férfiak tejföllel szeretik és plusz chilivel.
Hús nélküli, szója nélküli töltött káposzta receptje:
Medvehagymás töltött káposzta:
Szia! Ismerős dolog amiről írsz, 22 éve vagyok vegetáriánus, Én is megkaptam ezeket a dolgokat egytől egyig, de aztán ráuntak végül:)))Nagyon tetszik a blogod, igazi kincs a sok blog között:) Nikol
VálaszTörlésNikol, köszönöm szépen, Ti vagytok igazi kincsek számomra :)
Törlés(én is 22 éve, pont most januárban:)
Köszönöm , nagyon kedves vagy:) Nagyon cukik a cicáid, az egyik teljesen úgy néz ki mint a mi Negró cicánk. Nálunk is csak én vagyok vegetáriánus, a lányom és a férjem esznek húst, de csak csirkét.Nálunk sajnos nincs lehetőség egy kis konyhakertre(családi házban élünk, csak kicsi az udvar), de gyönyörködtem a Te képeidben:)
VálaszTörlésÜdvözlöm Nérót és a kedves Családod.
TörlésNekem sem nagy a kert, sokkal nagyobbat is betudnék telepíteni, de így is jó. Vannak gyümölcsök (van amiből csak egy-egy evésnyi:) megterem a nyári salátának való és rengetegféle gyógy- és fűszernövényem van:)
Köszönöm, hogy gyönyörködtél bennük, az jót tesz mindannyiunknak:)
Örömmel látlak mindig :)
Köszönöm, meglátogatlak majd sokszor:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
TörlésSzia! Én gyakorlatilag gyerekkorom óta utálom a húst. Nem tudom ezt másképpen megfogalmazni, hát kimondom: egyszerűen hányingerem van tőle. Képtelen vagyok megenni. Ezt még soha senki nem értette meg. Ha vendégségben kiszedtek egy tál ételt a tányéromra (pedig hiába mondtam mindig, hogy hús nélkül kérem), gondosan átválogatva otthagytam a húst. Amiért persze állandóan piszkáltak. Éppen most gondoltam arra, hogy miért ne készíthetnék székelykáposztát hús nélkül?! Erre tessék itt az oldalad! :-)El sem tudom mondani, mennyire jó érzés tudnom, hogy a problémámmal (mégha ti más indok miatt is), de nem vagyok egyedül. Őszintén hálás vagyok az oldaladért! :-)
VálaszTörlésÉdes Drága!
TörlésEl sem tudod képzelni, mennyire örülök Neked, hogy a bizalmadba avattál, hogy ide találtál :)
Köszönöm.
A Családom eszik húst, de nem ragaszkodnak hozzá, én meg nem eszem, így többnyire nincs is.
Minden régi ételt amire vágysz, eltudsz készíteni hús nélkül.
Örülök Neked, írj nyugodtan levelet is, ha akarsz :)