2011. december 25., vasárnap

Táblás csokik





A sikerre való tekintettel egy-két csoki ötlet.



A férfiak szerették a borsos - rózsaborsos - mogyorós variációt



Aszalt piros áfonya - mandula



Mézes puszedli - mogyoró - mézes fűszerek



Fehér csoki  - mézes puszedli - kandírozott narancshéj



Fehér csoki  - liofilizált málna - pisztácia



A csoki táblák alapját ( sötét 75 - 82 % os ), ( fehér vanília magos ) svájci csoki képezte,
amit gőz fölött felmelegítettünk, majd a melegről leemelve a konyhapultra téve,
újabb csoki darabok beledobálásával visszahűtöttünk ( temperáltuk ).
A pultra kifeszítettünk egy folpack darabot, erre kanalaztunk csoki masszát,
elsimítottuk és megszórtuk tetszőlegesen az előre elkészített magokkal,
gyümölcsdarabokkal, fűszerekkel.
 Ez után, már csak meg kellett várni még megszilárdul.
Daraboltuk és celofán zacskókba csomagoltuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése