Follow by Email

2011. december 8., csütörtök

Szegfűszeg

     


Szegfűszeg  ( Eugenia caryophyllata )




Mindig is szerettük. 
Gyermekkorunktól fogva illata belopta magát a tudatunkba.          
Finom, illatosan, édesen  fűszeres tőle a tejberizs, a kompótok és befőttek, a téli teák.
Mindig is varázslatos volt a narancsba szurkálva különböző mintákat kialakítani,
 hogy azután napokig, akár hetekig illata belengje a lakásunk levegőjét.                                      

Ma már többet tudunk róla.

Eugenol ( 84-96 % )  nevű hatóanyaga erős antioxidáns. 
Kiváló baktérium és gombaölő, antiszeptikus szer.   
Javítja az emésztést, hatékony a gyomor-, bélbántalmak ( felfúvódás, hasmenés ) esetén. 
Görcsoldó, kiváló szolgálatot tesz ha fáj a hasunk.
Feszültség esetén,  párologtatva,  illata megnyugtat, ellazít és felfrissít, 
egyszerűen jobb lesz tőle a közérzetünk.   
(A rovaroknak meg rossz, nem szeretik, elmenekülnek tőle.)

Én  két kimagasló tulajdonságát emelném ki, mind a kettőt alkalmaztam.
                                                                  Fogfájás esetén                                                                              Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatását használhatjuk ki. 
Egyszerűen rágcsáljunk el 1-2 szegfűszeget, vagy csak hagyjuk, 
hogy a szánkban kioldódjon illóolaj tartalma. 
Ha van 100%-ban tiszta illóolajunk akkor egy pálcikára csavart vattával ecseteljük be, 
a problémás fog körül. 
Pillanatokon belül érezzük érzéstelenítő hatását, amitől szűnik a kín.

                                                             Bélben élő paraziták ellen   
Mindig legjobb a megelőzés! 
Junglan nevű hatóanyaga fontos az élősködőkkel szembeni védelemben. 
Rendszeresen fogyasztva kisebb az esélyük a bélrendszeri parazitáknak velünk szemben.
Mert ők vannak, ha tudomást veszünk róluk, ha nem.


Természetgyógyászok kiváló recepteket ismernek, hogyan tudunk megszabadulni tőlük. 
Az egyik hatékony szer a SZEGFŰSZEG, amely nem azonos a Szegfűborssal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése