2015. június 15., hétfő

Sült hagymás uborkasaláta



Grillezéskor szinte mindig megkérdezi a Férjem "te mit eszel?" 
(...mert ugye én nem eszem húst.)
Nos, ilyeneket :).




Sült hagymás uborkasaláta

Hozzávalók
uborka (saláta v. kígyó)
lila hagyma
szurokfű (oregano)
citrom leve és héja (kezeletlen)
bors
olívaolaj
lenmag
most 2 ek étkezési keményítő
olaj

- A hagymát megtisztítottam, felszeleteltem (karikára), megforgattam az étkezési keményítőben.
(Fogtam egy zacskót, beleraktam a hagymát, rászórtam a keményítőt,
befogtam a zacskó száját és összerázogattam.)
Egy ujjnyi olajat forrósítottam és a hagymaszeleteket több részletben megsütöttem benne.
- Az uborkát felszeleteltem (vékonyra, késsel, most nem jó a gyalu), tálba rendeztem.
A kihűlt sült hagymát rárakosgattam. 
A szurokfüvet apróra vágtam, rászórtam az előbbiekre.
Meglocsoltam extra szűz olívaolajjal a citromlevével.
Citromhéjat forgácsoltam a tetejére és megszórtam enyhén pirított lenmaggal.




 Közvetlenül fogyasztás előtt meghintettem frissen őrölt borssal és sóval.





   Szeretetrehangoltan a Facebookon :)



2 megjegyzés: