Tobzódunk a fűszernövényekben, így nem nehéz ugyanazon alapanyagokból,
Cukkini, újkrumpli, fokhagyma merőben más, ha bazsalikommal fűszerezem, mintha tárkonnyal.
Lásd, bazsalikommal fűszerezve:
...és tárkonnyal :)
Tárkonyos cukkinileves
Hozzávalók
5 db dundi gerezd fokhagyma
5 db közepes nagyságú újkrumpli
5 db kisebb (új) sárgarépa
1 csokornyi friss tárkony
3 ek olívaolaj
2 db kisebb (23 - 25 cm) cukkini
só
frissen őrölt bors
1 tk (púposan) étkezési keményítő
1 dl habtejszín
tálaláshoz
tejföl
friss petrezselyem
friss tárkony
- A fokhagymát megtisztítottam, szeletekre vágtam.
A sárgarépát tisztítottam, felkarikáztam, a burgonyát tisztítottam, felkockáztam.
Az olajon a fokhagymát, sárgarépát és burgonyát pirítottam/dinszteltem,
rászórtam a frissen szedett tárkonyt, majd felöntöttem 1,5 liter vízzel és puhára főztem.
- Botmixerrel sűrítettem (kedvemre besűrítettem, csak kb. 1/5-ét turmixoltam össze).
- A keményítőt elkevertem a tejszínnel, beleöntöttem a levesbe, fűszereztem, végül beletettem a
(megmosott, megtörölt és kockákra szeletelt) cukkinit.
Forraltam rajta egyet és lefedtem, elzártam a tüzet.
(A cukkinivel már nem főztem, a cukkinit roppanósan szeretjük.)
- Tálaláshoz apróra vágtam a fűszernövényeket,
és gazdagon megszórtam vele a tányérba mert levest.
Tejfölt és
frissen sült, de már langyosra hűlt ropogós héjú (sok héj, alig bél :) kenyeret adtam hozzá.
(Tárkony a kertünkben, nagy levelű zsálya illetve macskamenta társaságában.)
Tejfölt és
frissen sült, de már langyosra hűlt ropogós héjú (sok héj, alig bél :) kenyeret adtam hozzá.
(Tárkony a kertünkben, nagy levelű zsálya illetve macskamenta társaságában.)
óh de szép a fűszerkerted
VálaszTörlés♥
Katalin <3
Törlésköszönöm.