2015. június 8., hétfő

Epres-krémtúrós palacsinta




A palacsintát szereti kicsi és nagy, gyerek és felnőtt,
a kérdés inkább az, hogy sósan vagy édesen.
Ideális fogás a melegben, feltéve, ha a palacsintát a szabadban tudjuk megsütni 
(télen-nyáron kint főzök, hordozható indukciós lappal ez bárhol megoldható).
A héten készült sós (cukkinis csirkemelles) és epres (végre a kertünkben is érik az eper) töltelékkel.





Ugyanazokból az alapanyagokból kétféleképpen készítettem az eprest:
az epret apró szeletekre vágtam és ráhalmoztam a túrókrémmel megkent palacsintára,
illetve a túrót összeturmixoltam az eperrel.
Kinek ez, kinek az, mindkettő sikert aratott :)






Palacsinta kétszer édesen


Hozzávalók
palacsinta
2 db tojás
30 dkg liszt
3 dl tej
3-4 dl szódavíz
1 mk só
1 ek cukor

töltelék
1)
25 dkg túró
1 dl habtejszín
10 dkg eper
3 ek cukor
2)
25 dkg túró
1,5 dl habtejszín
3 ek cukor
10-15 dkg eper
tálaláshoz
1 ek porcukor
 eper

A palacsinta hozzávalóiból krémesre kevertem a tésztát és vékony lapokat sütöttem belőle.
Elkészítettem a töltelékeket:
1) A túrót botmixerrel felhabosítottam az eperrel, a kevéske cukorral és a folyékony habtejszínnel 
(nem vertem habbá előtte).
2) A túrót habosítottam a folyékony habtejszínnel (botmixerrel) és a cukorral.
Az epreket nyolcadoltam.

A kihűlt palacsintákat megkentem a krémtúróval
(a 2. variáció esetén megszórtam a darabolt eperrel),
 feltekertem illetve háromszögbe hajtottam.

6 megjegyzés:

  1. az egyik dolog ami miatt nagyon vártam az epret, az epres palacsinta volt...és én sokszor még vaníliás fagyit is teszek rá :) szerencsére idén nem voltam rest, főztem eperdzsemet, télen tuti isteni lesz vele is a palacsinta. itt találtam receptet, ami kedvet adott egy kis kísérletezéshez http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves orsi,
      remek lehet vaníliás fagyival kiegészítve.
      Rest én sem szoktam lenni, amikor megadatik az eperszüret, akkor telik a kamra finomabbnál, finomabb lekvárokkal, amit mindig saját ötletek alapján alkotok.

      Törlés
  2. Nagyon jól hangzik mindkét variáció! <3 A palacsinta nálunk is sós és édes változatban is dobogós. :-)

    (Off: orsi, feltűnt, hogy több általam olvasott blogos kommentjébe beszúrod a linket, a Dr. Oetker oldalát (nálam is, de én töröltem!) reklámszagú a dolog és hiteltelen. Elnézést Mági!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kavics <3
      Képzelem, hogy milyen csodásakat alkotsz!
      <3

      Törlés
  3. Kedves Orsi, vagy mági, vagy ahogy hívnak !!! jó lenne, ha Kavics Off-jára is reagálnál. Kommented és reklámszöveged nálam is megjelent - de természetesen töröltem, miképp ezt fogom tenni a jövőben is. De tán jobb lenne, ha ilyen reklámokat nem kommentelgetnél sehová ! Nem szeretjük !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen <3
      Mági vagyok, a "szeretetrehangoltan" blog szerzője, aki nem azonos "orsi"-val.
      Valamit félreolvastál...
      Örülök, hogy megtiszteltél jelenléteddel.
      Üdvözlettel,
      mági/Mági

      Törlés