Az előző céklás bejegyzés folytatása.
A Barátomtól kapott bébi céklát alaposan megmostam, megdörzsöltem a héját.
Leszedtem a nagyobb, de még zsenge leveleit és apróra metéltem.
A kicsi, hosszú céklákat négyfelé vágtam.
Olívaolajon, fedő alatt sütöttem/pároltam puhára:
előbb a céklákat, majd félidőben a levélaprólékot is hozzátettem.
Még a serpenyőben locsoltam rá mézes bodzavirágecetet, meghintettem sóval.
A tányérokon megszórtam a határban talált (utolsó?) bodzavirággal.
Sült cékla mézes bodzavirágecettel és bodzavirággal
Hozzávalók
zsenge cékla
olívaolaj
mézes bodzavirágecet
só
bodzavirág
*
A mézes bodzavirágecetet magam készítettem,
bodzavirágból, méz hozzáadásával erjesztettem.
Ebben a bejegyzésben írtam róla.
Itt pedig arról, hogyan lehet almaecetet ízesíteni bodzavirággal,
vagy más ehető virággal, illetve gyümölccsel.
Az almaecet készítés folyamatáról:
Denagyonjóóóóó.
VálaszTörlésJoli Zöldkosara,
Törlésköszönöm :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés