Bemutatom, a bársonyosan simogató, összetéveszthetetlen citrusos kakukkfű illatú,
ezüstösen "csillogó" új fűszer-családtagot:
Thymus Silver Queen
Elsőként zsenge sárgarépát fűszereztem vele és saját készítésű leveles tésztába töltöttem.
A (Fiam kedvence) szerecsendiót reszeltem hozzá.
Hm. csodálatos ízvilág.
Az alapreceptként közzétett túrós leveles tészta leírása itt található:
Érdemes egyszerre több adagot készíteni belőle, érték romlás nélkül fagyasztható.
Kakukkfüves szerecsendiós sárgarépával
töltött leveles táska
Hozzávalók
1 adag házi túrós leveles tészta
2 köteg új sárgarépa
1 marék kakukkfű
egy szerecsendió fele
só
2 tk étkezési keményítő (dr.Oetker)
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt (gauda)
2 ek olaj
A megtisztított sárgarépát karikára metéltem.
Serpenyőben az olajon megpirítottam, fűszereztem.
Hagytam kihűlni.
Sóztam és hozzákevertem a keményítőt, majd a tojást, végül a reszelt sajtot.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtottam,
majd 10 cm átmérőjű köröket szaggattam belőle.
(Találtam az ócskán derelyeszaggatót, most azzal csináltam,
de akinek nincs, nagyobb poharat javaslok.)
A tésztakör szélét lekentem vízzel, a közepére halmoztam a fűszeres répából.
A tésztát ráhajtottam a töltelékre és összecsuktam a formát.
(Amennyiben nincs derelye készítőnk, a széleit alaposan lenyomkodjuk le,
villát javaslok erre a műveletre).
(Amennyiben nincs derelye készítőnk, a széleit alaposan lenyomkodjuk le,
villát javaslok erre a műveletre).
Sütőpapírral fedett tepsire raktam és
az előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
25 db-ot készítettem, a maradék tésztából pár pogácsát sütöttem.
A sárgarépából is maradt, tálkába kanalazva sütöttem meg.
Más töltelékek (spárgás, vargányás) receptje itt található:
...A fotók másnap készültek... |
Nagyon szép recept! De bocsánat: ki tudja szaggatni, meg tudja csinálni, stb. Így, külön.
VálaszTörlésKata
Kata <3
Törlésbizony, bizony :)
Köszönöm szépen.