2015. március 17., kedd

Medvehagymával fűszerezett karfiolos rizsfasírt




Vajon sült/párolt karfiol, barnarizzsel, "újzöldes" nyers reszelt céklasalátával 
 (meg mustárcsírával), volt a késői ebéd 4 főre :)
Igen ám de úgy alakult, hogy 1 adag megmaradt a rizsből és a karfiolból.
Ételt nem dobunk ki, így másnap ez lett az ebéd alapja...
Apróra metéltem a karfiolt, friss medvehagymával fűszereztem, reszeltem hozzá sajtot, 
adtam hozzá tojás, gombócokká formáztam, morzsában megforgattam és 
kevés olajban megsütöttem. 


 


Medvehagymával fűszerezett karfiolos rizsfasírt

Hozzávalók
40 dkg főtt barnarizs
15 dkg párolt karfiol (apróra vágva)
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt (kevesebb parmezán, gauda keverve)
30 g zsemlemorzsa
medvehagyma apróra vágva
frissen őrölt bors
+ zsemlemorzsa, a hempergetéshez 

A hozzávalókat összekevertem, kezemmel 3,5 - 4 cm átmérőjű gombócokat formáztam.
Zsemlemorzsában meghempergettem, forró olajban megsütöttem. 


...még sütés előtt...

...:-)...


 Joghurtos nyers zellersalátával tálaltam.







4 megjegyzés:

  1. ügyes, nekem is golyókat kellett volna csinálnom a makaróniból :)) és akkor nem enném már 4. napja... azt hiszem egy ideig nem szeretnék látni olasz kaját...

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez nagyon jóízű lehet. A medvehagyma finom ízt ad neki, és hát ugye a karfiol is mennyei. Barna rizzsel meg nagyon egészséges! A héten kipróbálom én is, szeretjük az ilyen ételeket nagyon :) köszönöm a kellemes képeket! Nem lehet kihagyni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva :)
      Igen szerintem is érdemes elkészíteni, akkor is ha nincs "maradék" :) A gabonákat (rizs, köles, hajdina, stb.) sokszor készítem úgy, hogy eleve többet készítek gondolva másnapra :) hogy ehhez hasonló gombóckákat, kroketteket, tallérokat készítsek belőle. A Férfiaknak van, hogy husis fasírthoz is teszek.
      Ölelés Neked!

      Törlés