Újabb minimális összetevőkkel készült leves.
Annyira minimális :), hogy a sárgaborsón túl, csak hagymát és krumplit adtam hozzá.
No és sót, meg vizet.
Annyira finom, hogy semmilyen pluszt nem kívánt. Nem tettünk hozzá sem tejszínt, sem tejfölt,
sem joghurtot.....sőt a sajt szerető Férjem, még sajtot sem reszelt rá...
Másnapos zsömlét* ettünk mellé, azaz, bele-bele mártottuk a forró,
nagyon selymes, nagyon krémes levesbe.
Végül a kanál is elfogyott, mint Mátyásról és a juhászról (és Gurulj kutyáról) szóló mesében.
"Eb aki a kanalát meg nem eszi."
Megettük :)
Sárgaborsó-krémleves
Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
3 közepes nagyságú krumpli
1/4 kg sárgaborsó
só
kevés olaj
víz (~ 1,5 liter)
A sárgaborsót pár órával előbb meleg vízbe beáztattam.
(Előtte átnéztem/átválogattam, és többször váltott vízben megmostam.)
A megtisztított, felszeletelt hagymát és a megtisztított felkockázott krumplit kevés olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a lecsorgatott sárgaborsót, sóztam.
Kevergetve pirítottam 2-3 percig, majd annyi vizet öntöttem rá, ami ellepte.
Így forraltam fel, majd még 10 percig forraltam, végül az összes vizet ráöntöttem és készre,
a sárgaborsót puhára főztem.
Botmixerrel teljesen krémesre turmixoltam.
* Zsömle, pretzel technikával :)
Nos bagelt készítettem a Fiamnak, három bagel helyett meghagytam zsömlének,
majd forrázás után a tetejükre keresztet metszettem. A recept itt található:
Magyar népmesék sorozat: Eb, aki a kanalát meg nem eszi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése